2018. szeptember 1., 09:33

Sallai Roland a Bundesligában folytatja

A ciprusi APOEL együttesétől a német Bundesligában szereplő SC Freiburg együtteséhez igazolt Sallai Roland a magyar válogatott szélsője.

Sallai Roland APOEL

A magyar válogatott 21 esztendős szélsője egy év után távozott az APOEL együttesétől és 4,5 millió euróért igazolt a német Bundesligában szereplő SC Freiburg együtteséhez. A magyar játékos ezzel a klub történetének negyedik legdrágább igazolása lett.

Íme pár neves futballista akiért hasonló összeget fizetett ki a Freiburg és a Bundesliga leghosszabb ideje regnáló vezetőedzője Christian Streich, aki 2011 óta dirigálja a német élvonalban szereplő gárdát.

Vladimir Darida, 4 millió euró (jelenleg a Hertha BSC játékosa, 2013-2015 között 61 mérkőzésen 11 gól a Freiburg színeiben)
Roman Bürki, 1,8 millió euró (jelenleg a Borussia Dortmund játékosa, 2014-2015 36 mérkőzésen őrizte a Freiburg kapuját)
Admir Mehmedi, 4 millió euró (később 8 millióért vitte el a Leverkusen, jelenleg a Wolfsburg játékosa, 2013-2015 között 72 mérkőzésen 20 gól a Freiburg színeiben)
Nils Petersen, 2,8 millió euró (jelenleg is a klub első számú góllövője 2014 óta - 114 mérkőzésen 64 gól)
Caglar Söyüncü, 7,9 millió euró (idén nyáron a Leicester City 21 millióért szerezte meg, 2016-2018 között 55 mérkőzésen 1 gól a mérlege a Freibrug színeiben)

Sallai az előző idényben ciprusi bajnok lett az APOEL együttesével, 41 mérkőzésen 10 gólt szerzett a ciprusi együttes színeiben. A 21 esztendős válogatott futballista olyat ért el, amit a jelenlegi is akítv futballisták közül senki: két különböző topligában is tagja volt egy klub felnőtt keretének. Az utóbbi 20 esztendőben ez csupán Király Gábornak, és Détári Lajosnak sikerült. Sallai korábban az olasz Serie A-ban a Palermo együttesét erősítte.

“Mindenképpen a Freiburghoz szerettem volna igazolni, és boldog vagyok, hogy most sikerült. A klub rendkívül hívogató a fiatal játékosoknak, és a Bundesliga komoly kihívásokat tartogat számomra.” - nyilatkozta a fiatal tehetség a Freiburg honlapjának.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.