2022. augusztus 18., 20:08

Rutinos észak-macedón válogatott középpályással erősített a DAC

Újabb rutinos futballista érkezését jelentette be a dunaszerdahelyi DAC, akik a lengyel Wisla Krakkó észak-macedón játékosát vették ezúttal kölcsön, áll a klub hivatalos közleményében.

Enis Fazlagic
Fotó: dac1904.sk

Fiatal védekező középpályással erősített a dunaszerdahelyi DAC, miután egyéves kölcsönjátékra megszerezték az észak-macedón Enis Fazlagić játékjogát a lengyel Wisla Krakkó csapatától, ami további vételi opciót is tartalmaz. A 22 esztendős futballista legutóbb a Wislánál is együtt dolgozott Adrian Guľa vezetőedzővel.

A macedón játékos számára nem lesz ismeretlen a szlovák bajnokság, hiszen a Zsolna csapatát is erősítette, ráadásul bajnoki címet is ünnepelhetett.

„Az első benyomásaim kiválóak. Egyszer már futballoztam itt, tehát tudom, milyen remek csapat a DAC. Örülök, hogy a klub tagjává válhattam. Guľa vezetőedző keresett meg, és nagyon megörültem, mikor Dunaszerdahelyre hívott, hiszen tudom, hogy Szlovákia egyik legnagyobb klubja a DAC. Azzal is tisztában vagyok, hogyan dolgoznak a klubban, mennyire szép a stadion, és milyen kiváló a szurkolótábor. Rögtön igent mondtam az ajánlatra. Tudom, hogy a szurkolók győzelmeket és jó játékot várnak tőlünk, a csapat minden meccset meg akar nyerni. Igyekezni fogok minden edzésen a lehető legkeményebben dolgozni, fejleszteni magam, és a mérkőzéseken mindent kiadni magamból “ – fogalmazott új szerződésének aláírását követően Enis Fazlagić a klub hivatalos honlapjának.

Fazlagić az FK Skopje akadémiáján kezdte bontogatni a szárnyait, majd tizenöt éves korától az KF Shkendija Tetovónál pallérozódott. Itt rögtön az érkezését követően a felnőttekhez került, és a 2017/18-as szezonban 16 mérkőzésen szerzett 2 góljával hozzájárult a csapat bajnoki címéhez. 2018 nyarán mutatkozott be a zsolnai MŠK-ban, melynek színeiben három és fél év alatt 68-szor lépett pályára a Fortuna Ligában. Ezalatt egy találatot szerzett. Az idei év elején nem mondott ellent Adrian Guľa hívó szavának, és a krakkói Wisla csapatához szerződött. A tavaszi szezonban 13 mérkőzést játszott a lengyel Ekstraklasában. A 22 esztendős ballábas futbalista, hazája válogatottjának összes ifjúsági korosztályát megjárta, idén júniusban pedig a felnőttek között is magára ölthette Észak-Macedónia címeres mezét, számol be legújabb szerzeményéről a DAC hivatalos honlapja.

Örülünk a szerződtetésének, s hogy ezáltal növekszik a versenyképesség a középpályán. Ez volt az eredeti szándékunk, különösen a védekező középpályás poszton.

Enis teljesíti a pozícióval szemben támasztott elvárásainkat. Emberi oldaláról is ismerjük őt, és további pluszt jelent, hogy ballábas játékos. Bízunk benne, hogy érkezésével nemcsak a konkurenciaharc nő meg a pálya közepén, hanem a játékunk általános színvonalát is emelni tudja. Fontos lesz, hogy milyen gyorsan tud alkalmazkodni a játékrendszerünkhöz. Olyan játékost kerestünk, aki az általunk elvárt játékstílusban tud játszani. Örülünk, hogy itt van, és sok sikert kívánunk neki klubunk színeiben “ – üdvözölte a csapat új szerzeményét Adrian Guľa vezetőedző.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.