2022. augusztus 30., 11:05

Rossihoz hasonlóan a szlovákoknak is olasz edzőjük lesz

A magyar labdarúgó válogatottat irányító Marco Rossi után a szlovák nemzeti csapatot is olasz tréner fogja irányítani, Francesco Calzona személyében.

Francesco Calzona
Fotó: SSC Napoli

A szlovák lapok már hónapok óta arról írtak, hogy a cseh Ivan Hašekkel folytat a szlovák szövetség intenzív tárgyalást, miután Vladimír Weiss továbbra is a Slovan edzője maradt. A cseh válogatott korábbi mestere tűnt a legfőbb esélyesnek, de a befutó mégis Francesco Calzona lett.

Calzona egyébként nem feltétlenül ismert a szélesebb közönség számára, de ő volt többek közt Maurizio Sarri és Luciano Spaletti asszisztense is a Napolinál, tehát komoly sikereket ért el. Az 53 éves szakember az olasz másodvonalban focizott, vezetőedzőként még nem dolgozott, de több mint 400 mérkőzésen segítette a mestereket.

A szakember a jövő év végéig szerződött (az EB-re való kijutás esetén a kontinensviadalra szól az egyezség) a szlovák csapathoz, amelynek segítenie kellene kilábalni a jelenlegi krízisből. A tavalyi EB után ugyanis a válogatott nem tud meggyőző játékot mutatni. Pedig a kiváló játékosok nem hiányoznak, így a nagy taktikusként ismert olasznak leginkább csapattá kell formálni az együttest.

Ez Marco Rossinak tökéletesen sikerült a szlováknál papíron gyengébbnek vélt magyar kerettel, de neki is néhány év kellett ehhez, s még a válogatottat megelőzően is jól ismerte a magyar foci környezetét. Calzona ezzel szemben csak a Napoliból vagy az olasz ligából ismeri a szlovák játékosokat, így nagy kihívás előtt áll. A szlovák szövetségi kapitányt pénteken mutatják majd a sajtó képviselőinek.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.