Rebrov: Belehajszoltak a győzelembe a szurkolók

Ondik Gábor 2019. április 21., 14:37

Ahogyan arról hírt adtunk, a Ferencváros a Vidi elleni (4-1) kiütéses győzelmével karnyújtásnyira kerül 30. bajnoki címéhez. A hazai sikert követően Sergei Rebrov a zöld-fehérek ukrán mestere szerint a szurkolók és a játékosok is kitettek magukért.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

„Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a szurkolóknak, mert csodálatos teljesítményt nyújtottak, belehajszoltak minket a győzelembe. Úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, hogy a három pont megszerzése lebegett a szemünk előtt, különösen azért, mert ebben a szezonban még nem tudtuk legyőzni a Vidit. A törekvés, az akarás eddig is megvolt, de nem párosult eredménnyel. Ma igen. Nagyszerűen játszottunk, megérdemeltük a sikert. Hogy mi volt a terv a meccs előtt? Hogy küzdjünk a szurkolókért, a klubért. A kiállítást követően türelemre intettem a játékosokat. Fontos volt, hogy ne akarjunk egyből fejetlenül rohanni a falnak, ki kellett várnunk a megfelelő időpontot és meg is lett az eredménye. Több lehetőségünk volt, több gólt szereztünk, így megérdemelten győztünk”  - fogalmazott Rebrov a lefújást követően.

„A szurkolók és a játékosok - akik most két nap pihenőt kapnak - biztosan úgy érzik, már megvan, de még kell egy pont hozzá, amíg az nincs meg, addig nem nevezem bajnoknak magunkat. Amikor azt mondom, egy pont kell hozzá, fontos hangsúlyoznom, nem csak egy pontot szeretnénk szerezni a hátralévő mérkőzéseken. Most már megvan a stílusunk, amiben futballozunk, ezen biztosan nem fogunk változtatni, akkor sem, ha már matematikailag megvan a bajnoki cím” - értékelt a zöld-fehérek mestere.

A székesfehérváriak válogatott játékosa, Pátkai Máté szerint a második félidőben a kiállítással eldőlt minden.

„Valószínűleg jogos volt Anel második sárga lapja, amely alapjaiban befolyásolta a meccset. Az első félidő kiegyenlített volt, a másodikban viszont fölényben volt a Ferencváros. A félidőben egyébként nem foglalkoztunk azzal, hogy kielemezzük a kiállítást, igyekeztünk felkészülni a második játékrészre. Sajnos az már eléggé egyoldalúra sikerült. Marko Nikolics vezetőedző azt vallja, hogy pontrúgásból nem szabad gólt kapni, hiszen fel lehet rá készülni. A második gólnál a labda átszállt a hosszúra és Viníciusszal sajnos megrúgtuk egymást, ha az nincs, ki tudtam volna fejelni. Sajnos ez most így alakult, gratulálunk a Ferencvárosnak” - fogalmazott Pátkai Máté.

0 HOZZÁSZÓLÁS