2024. február 2., 20:19

PSG-neveléssel pótolják a sárga-kékek a távozó Alex Pintot – hivatalos

A téli átigazolási időszakban aktív dunaszerdahelyi sárga-kékek újabb külföldi futballistával erősítettek. A DAC legújabb szerzeménye a francia Romaric Yapi, aki külföldi tapasztalatokkal érkezik a távozó Alex Pinto helyére.

Romaric Yapi
Fotó: dac1904.sk

A Portugáliába távozó Alex Pinto helyére francia jobbhátvédet szerződtetett a DAC. A sárga-kékek negyedik téli érkezője a PSG-nevelés Romaric Yapi, aki a francia másodosztályban szereplő Bastia csapatától igazolt Dunaszerdahelyre. A 23 esztendős jobbhátvéd 2026 júniusáig írt alá a csallóközi gárdához.

Tényleg nagyon boldog vagyok, hogy lezárult az átigazolásom. A klub és az edző víziója, továbbá összességében a dunaszerdahelyi feltételek meggyőztek és biztos vagyok benne, hogy életem egyik legjobb döntését hoztam meg.

A labdarúgás a legszebb dolgok közé tartozik a világban, amely mindenhol ugyanolyan, mindenhol vonzza az emberek figyelmét. Elsősorban szeretnék nagyon keményen dolgozni a csapat és az egész klub érdekében. Bízom benne, hogy hozzájárulok majd a közösen elért sikerekhez” – jelentette ki a szerződés-aláírást követően a DAC új jobbhátvédje.

A francia jobbhátvéd a PSG nevelése, tizenkét éves kora óta nevelkedett a PSG akadémiáján, összesen hét évet töltött a Paris Saint Germain utánpótlásában. A párizsi gárda U19-es gárdájában a PSG-ből visszavonult korábbi kiváló olasz válogatott futballista, Thiago Motta volt az edzője. Yapi 2019-ben az angol Premier Leauge-ben érdekelt Brighton gárdájához igazolt, ahol a tartalékcsapat tagja volt. A Brighton első csapatában egy alkalommal léphetett pályára egy Ligakupa mérkőzésen az Aston Villa ellen. Ezt követően a holland élvonalbeli Vitesse szerződtette 2021 nyarán. A holland gárdában 30 élvonalbeli mérkőzésen és három nemzetközi kupameccsen jutott szóhoz. A jelenleg is futó idény kezdetén azonban visszatért Franciaországba és a másodosztályú Bastia játékosa lett, ahol minden sorozatot tekintve 13 mérkőzésen lépett pályára.

„Alex Pinto távozását követően szükség volt a versenyhelyzet növelésére a védelmünk jobbszélén. Romaric a PSG akadémiájának növendéke, aki érdekes tapasztalatokat hoz, amelyeket három nagy országban gyűjtött. Sok sikert kívánok neki csapatunk színeiben” – nyilatkozta a DAC negyedik téli szerzeményéről a klub ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

A DAC a gyengébb őszi szezont követően több fronton is erősített és Romaric Yapi mellett, a horvát Ivan Dolček, az észt Oliver Jürgens és a ghánai Brian Oddei szerződtetését is bejelentette.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.