Öt év alatt negyedszer nyerte meg Szőgyén a polgármesterek vándorserlegét

Bokor Klára 2019. július 15., 08:40

Az idén Szőgyénben került megrendezésre a Polgármesterek Kupája négy jó kapcsolatban lévő község – Szőgyén, Bart, Muzsla és Ipolyszalka – részvételével. A kupát minden alkalommal végig is nézi mind a négy polgármester.

Barna Erik a szőgyéni csapat kapitánya a megnyert kupával és a vándorserleggel

Czagala Szilvia, Szalka polgármester asszonya elmondta, öt évvel ezelőtt Vígh Gábor, akkori szőgyéni polgármester hívta életre a kupát, mivel régen egy csoportban futballoztak ezek a községek. A tétmérkőzések feszült hangulatúak, indulatoktól se voltak mentesek, a kupán viszont baráti a hangulat a szurkolók és a focisták között egyaránt.

Polgármesterek: Méri Szabolcs Szőgyén, Farkas Iván Muzsla, Hubacs Sándor Bart, Czagala Szilvia Ipolyszalka

Hubacs Sándor, Bart polgármestere eleinte félt a megmérettetéstől, hiszen a barti csapat játszik a legalacsonyabb ligában, ennek ellenére 2016-ban sikerült a vándorserleget is megnyerniük. 

Képgalériánk:
A gólkirály a szőgyéni csapat játékosa Kovács Róbert lett

A megmérettetés sorsolás alapján két ágon történt Szőgyén /5. liga/– Szalka /5. liga/ és Muzsla /6. liga/ – Bart /8. liga/ csapatai küzdöttek a döntőbe kerülésért. Végül Szőgyén Muzslával játszotta a döntőt és a helyiek csapata fölényes 5 : 1-es győzelmet aratott.

0 HOZZÁSZÓLÁS