Őrült meccsen a másodosztály éllovasa kiejtette a kupából a sárga-kékeket

2021. április 14., 15:59
Ondik Gábor

A dunaszerdahelyi sárga-kékek a Szlovák Kupa negyeddöntőjében a másodosztály listavezetőjével a Besztercebányával csaptak össze a továbbjutásért. A Besztercebánya drámai hajrával, az utolsó másodpercekben szerzett góllal búcsúztatta a dunaszerdahelyi együttest a Szlovák Kupa negyeddöntőjében.

Fotó: TASR

Egy héten belül harmadik tétmérkőzését játszotta a DAC, Bernd Storck együttese ezúttal is a Szlovák Kupában lépett pályára, immáron a tét a legjobb négy közé jutás volt. A német vezetőedző ezúttal is jócskán felforgatott kezdővel küldte pályára csapatát, a Slovan elleni bajnokihoz képest a csapat felét lecserélte.

Jó hír viszont, hogy Schäfer András teljesen felépült és Storck mester a Slovan ellen még csak pár percet adott neki, de a kupameccsen már a kezdőbe jelölte.

A sárga-kékek szurkolói számára ismerős lehetett a kezdőben a Besztercebánya csapatkapitánya, Róbert Polievka, hiszen korábban megfordult Dunaszerdahelyen is.

Borzasztó rosszul indult a DAC számára a találkozó, az első percben a hazaiak álomrajtot vettek. A hazaiak csapakapitánya, Polievka végezhetett el egy pontrúgást, amit a Besztercebánya gólra is váltott, miután a sárga-kékek védői nem figyeltek eléggé, amit Kupčík használt ki és megszerezte a vezetést a Duklának.

A negyedik percben ismét a hazaiak kerültek helyzetbe, Migaľa lövése kerülte el Száraz kapuját. A nyolcadik percben Schäfer beadása után Nicolaescu próbálkozását blokkolták a hazai védők. Az első negyedórában a sárga-kékek sok hibával játszottak, sok labdát eladtak, így igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani az első negyedórában.

A 16. percben Divković centerezett középre, ami után Friede fejelhetett, de viszonylag gyenge fejesét könnyedén védte Baláž kapus. Három perccel később újabb egyenlítési lehetőség adódott a sárga-kékek előtt, ezúttal is Friede került ziccerbe, a hazaiak kapusa nagy bravúrral hárított. Az egyre erősödő dunaszerdahelyi nyomásban Moumou is gólt szerezhetett volna, de ezt még Baláž hárította.

A hazaiak a 20. percig bírták a sárga-kékek nyomását, Divković szögletét Müller fejelhette tisztán a kapuba, akit üresen hagytak a Dukla védői.

Az egyenlítő gól után a hazaiak kijöttek a DAC szorításából és több ígéretes lehetőségük is adódott Száraz kapuja előtt, a 34. percben Willwéber állítgatás nélkül távolról tüzelt, azonban nem találta el a sárga-kékek kapuját.

A 36. percben újabb hazai lehetőség maradt ki, Starší fejese éppen a középen álló Száraz kezében kötött ki. Öt perccel a szünet előtt Davis szabadrúgása pattant le a sorfarról, ami után Schäfer tüzelt kapura, a magyar válogatott futballista távoli bombája után Baláž nagyot nyújtózkodott.

Szünet után a sárga-kékek változtattak és Storck pályára küldte Andzouanát. A második félidő elején a hazaiak előtt három komoly lehetőség is adódott a gólszerzésre, előbb Vujošević lövését csak kiütni tudta Száraz, de olyan szerencsétlenül, hogy ezzel még nagyobb helyzetbe hozta Kvocerát, aki végül a bal oldali kapufát találta el.

Storck láthatóan nem volt elégedett csapata játékával és az 59. percben újabb támadót küldött pályára, ezúttal a remek formában lévő Ramirez lépett Friede helyére.

A dél-amerikai egy perccel pályára lépését követően máris megkínálta egy távoli bombával a hazaiak kapusát, de nem született gól a lövéséből.

A 68. percben a DAC megfordította a mérkőzést, egy szöglet után az egyik hazai védő a saját kapujára fejelte a labdát, amit Beskorovainyi köszönt szépen és közvetlen közelről megszerezte a dunaszerdahelyiek vezető gólját. A hazaiak szinte azonnal válaszoltak, a csereként beálló Frimmel gyönyörű gólt ragasztott Száraz kapujának bal felső sarkába.

A hajrában Bernd Storck minden támadóját csatába küldte, de a hazaiak kiválóan harcoltak és megérdemelten tartották a döntetlen állást. A hajrában mindkét gárda megnyerhette volna a mérkőzést a rendes játékidőben, a hazaiak a ráadás perceiben még kapust is cseréltek, a büntetőpárbajra gondolva.

A mérkőzés azonban egy óriási csattanóval ért véget, a Besztercebánya egy szabadrúgást végezhetett el, ami a kapufáról ugyan még lepattant, az érkező Tóth nem hibázott és megszerezte a továbbjutást jelentő találatot a Besztercebányának, ezzel a DAC kiesett a kupából.

Slovnaft Cup, negyeddöntő:

MFK Dukla Besztercebánya - FC DAC 1904 3-2 (1-1)

Zólyom, zárt kapuk mögött, v.: Dohál

Gólszerzők: Kupčík (1.), Frimmel (69.), Tóth (90+4.) ill. Müller (20.), Beskorovainyi (68.)

Sárga lapok: Nosko (43.), Willwéber (52.), Vajda (87.) ill. Ramirez (89.)

Besztercebánya: Baláž (Krejčík 90+1.) – Migaľa (Gonda 90+1.), Nosko, Kupčík, Lukáčik – Willwéber (Tóth 76.), Snitka – Starší, Polievka, Kvocera (Vajda 64.) – Vujošević (Frimmel 64.)

DAC: Száraz - Sommer, Müller, Beskorovainyi, Davis - Schäfer (Njie 82.), Christie-Davies - Divković (Andzouana 46.), Friede (Ramirez 59.), Moumou (Taiwo 82.) – Nicolaescu (Balić 70.)

Kövesse facebook oldalunkat is!