2019. június 18., 10:30

Örömfoci Gömörhorkán

Tizenkét gól, füstbomba, gulyás, sör, jókedv és örömfoci költözött Gömörhorkára mintegy három órácskára. Hétvégén rendezték a rozsnyói területi bajnokság 7. ligájának utolsó, 18. fordulóját.  A sort rekkenő hőségben az FK Gömörhorka – Krasznahorkaváralja B találkozó nyitotta meg.

Gömörhorka foci
Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: Ambrus Alexander

A 2018/2019-es szezon utolsó gömörhorkai mérkőzésén a szervezők a szurkolóknak gulyással, jéghideg csapolt sörrel és üdítővel kedveskedtek, utóbbiak segítettek abban, hogy az eredetileg 14:00-tól kezdődő találkozó nem épp futballbarát időjárását elviselhetőbbé tegyék.

Kis késéssel, de megérkeztek a krasznahorkaváraljaiak, így nem sokkal fél három előtt elhangzott a kezdősíp.  A játékosok becsülettel végezték munkájukat, s már az első pillanattól kezdve a rutinos hazai gárda vette át a játék kezdeményezését. Sorra alakították ki helyzeteiket, s már az öltözőbe vonulás előtt 4 gólos előnyt szereztek.

Második félidőben remek cseréket hajtottak végbe a gömörhorkaiak, amivel újabb színt vittek a mérkőzésbe. A vendégek mindössze egy cserével érkeztek, ezért náluk nem történt változás a második játékrészben, sőt a mérkőzés vége felé haladva egyre jobban a dekoncentráltság jellemezte a krasznahorkaiak védelmét, aminek köszönhetően három büntetőhöz jutottak a hazaiak.

A legnagyobb tapsot Jozef Sálek kapta, ugyanis a 65. percben a csapat úgy döntött, hogy kapusuk álljon a 11-es pont mögé, aki értékesítette a jogosan megítélt büntetőt. A 10:2-es végeredményt a hazaiak csapatkapitánya, Tóth István állította be a 76. percben.  Gömörhorkai oldalról a csereként beállt Kökény Dávid duplázott, Várady Csaba és Vladimír Zsóri pedig mesterhármast szereztek, utóbbi ezzel megszerezte a gólkirályi címet a maga 38 találatával. Vendég oldalról a csapatkapitány, Josef Gulykás és Darvas Tibor íratkozott fel a góllövőlistára.

A nem túl nagy, de annál lelkesebb hazai publikum jó érzéssel tudatosíthatta, hogy kedvenceik ma is mindent megtettek, hogy minél jobban szórakozzanak. A 7. liga kuriózuma az a lelkes gömörhorkai szurkoló, aki egy személyben képviseli a liga ultráit. Ezen a délutánon is kitett magáért, végig szurkolta a mérkőzést, amihez hozzájárult saját dobkísérete. Az egyik gól után a füstbomba és a petárda is előkerült, ezért szóbeli intést kapott az asszitenstől, amit tudomásul vett, s folytatta a sportszerű szurkolást.

Lókös János
Lókös János
Fotó:  Ambrus Alexander

A hazaiak balszélsője, Lőkös János elmondta, hogy a csapat átlagéletkora 36-38 év körül van, de a lelkesedéssel, odaadással nincs probléma, ezért egy gyenge ellenfél ellen is az a fő motiváció, hogy minél több gólt rúgjanak, s ez számukra hatalmas töltetet ad.

Zsóri Vladimir, a korelnök elmondta, hogy hosszú évtizedes kihagyás után 2000-ben alakult újjá a gömörhorkai labdarúgás. Abból a csapatból már csak ő az egyetlen, aki aktív labdarúgó még.  A csapat magját helyiek alkották, de a környékbeli falvakból is csatlakoztak hozzájuk. Akkor a harmadik osztályban kezdték meg szereplésüket, ma már ilyen nincs, most 7. ligának hívják az utolsó osztályt. 

Már az első évben feljutott a csapat a második osztályba, ahol a következő három szezont töltötték. Ezután három év jött a második osztályban, s utána került a csapat az első osztályba. A szerencsés hármas szám az első osztályban is a horkaiak mellett volt, mert innen is sikerült három egymást követő szezon után fellépni a hőn áhított 5. ligába, ahol hosszú éveken keresztül játszottak. 2013-ban megalakult a Gömörhorka B, ami csak helyi játékosokból tevődött össze. Ezzel a csapattal négy szezont teljesítettek sikeresen a legalsóbb osztályban, majd 2017-ben az A és B csapat is megszűnt, ezután új csapatnévvel, az FK Gömörhorkával neveztek a 7. ligába.

A csapat eredeti célkitűzése a szezonra az első három hely valamelyike volt, s szombat délután még bízott a csapat és a szurkolók is abban, hogy Rekenyeújfalu nem gyűjti be hazai pályán vasárnap a 3 pontot, akkor el lehet csípni a második helyet, időközben ez az álom nem vált valóra, mert a Rakovnica – Paca mérkőzésének végeredménye 4-1 lett.

A következő szezonban is az önkormányzat biztosítja azt az összeget a labdarúgó klub számára, amivel a következő szezonban is elindulhatnak a 7. ligában. Nagy beruházások, igazolások nem várhatóak a közeljövőben, de a legfontosabb célkitűzés továbbra is az, hogy örömfocival szórakoztassák a játékosok szurkolóikat és önmagukat, erre pedig valószínűleg a következő szezonban is lesz lehetőségük.

 

Gömörhorka foci
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.