2019. október 12., 13:36

November végén tárgyalják a megvesztegethető futballbírók ügyét

A bazini Speciális Büntetőbíróság a tárgyalás időpontját november 27-re tűzte ki, amelyben dönteni fognak arról a vádalkuról, amelyet nemrég a Speciális Ügyészség kötött a korrupcióval vádolt futballbírókkal és –küldöttekkel.  Jelenleg 14 személyt vádolnak.

piros-lap.jpg

Az ügyészség október 4-én javasolta a Speciális Büntetőbíróságnak a vádalku elfogadását. A vád szerint hat (a Közép -III.,IV. és V. osztályos)  futballmérkőzés esetében áll fenn a korrupció gyanúja, amelyeket 2018 áprilisában és júniusában játszottak le. Az ügy néhány megvesztegetéssel gyanúsítottja ellen egyéb ügyekben is eljárás folyik. Néhányukat már elítélték, néhányuk esetében még folyik az eljárás.

A Korrupcióellenes Egység nyomozója idén februárban fejezte be az előkészítő eljárást a sportkorrupció ügyében, amelyet 2018 júliusában fedeztek fel. Akkor az ügyésznek 19 személy ellen javasolta a büntetőjogi eljárás elindítását. Két személy esetében vádemelésig jutottak.

2018 júliusában a Delegát elnevezésű rendőri akció összefüggött a közép-szlovákiai futballmérkőzések bíráskodásával. A bírók, partjelzők, küldöttek személyes találkozók keretében 200 és 1000 euró közötti összegeket fogadhattak el.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség akkortájt 70 rendőr részvételével Besztercebányán futballbíróknak tartott szemináriumon 20 személyt vett őrizetbe,

Megosztás
Címkék