2024. március 16., 11:04

Niké Liga: A Nagymihály nyerte a keleti kiesési rangadót

A válogatott szünet előtti fordulóban a Niké Liga alsóházában kiesési rangadóra került sor a két keleti gárda a zempléni Nagymihály és Kassa között. Az edzőváltás óta jó formába lendülő nagymihályiak újabb fontos győzelmet szereztek.

 

Nagymihály - Kassa - Niké Liga - 2024
Fotó: TASR

Újabb fontos három ponttal gazdagodott a zempléni Nagymihály csapata, miután az alsóház pénteki nyitómérkőzésén legyőzte az újonc FC Kassát. A találkozó előtt mindkét gárda egyaránt több mérkőzéses veretlenségi sorozatban volt, a kassaiak négy mérkőzése, míg a nagymihályiak három mérkőzése nem szenvedtek vereséget. Az edzőváltás azonban a zempléni együttesnek sokat segített, ugyanis, újabb győzelemmel két pontra lefaragták hátrányukat a Kassával szemben, akik még a biztos bentmaradást jelentő tizedik poziciót foglalják el.

A találkozó egyetlen találata a hetedik percben született Stanislav Danko révén, egy kassai labdavesztést követően szerezték meg a hazaiak a győztes találatot. A kassaiak vezetőedzője ifj. Ján Kozák csak a lelátáról figyelhette a mérkőzést, ugyanis eltiltását töltötte három sárga lapja után. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a kassai sárga-kékek portugál kapusa Figueiredo a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdához ezért pedig Gemzický játékvezető kiállította.

„Nagyon fontos meccs volt számunkra, nyomást akartunk gyakorolni a Kassára. Most lesz egy hét szünetünk, pihennünk kell egy kicsit és készülnünk a Szakolcára.” - értékelt a gólszerző Danko.

Az FC Kassa majd egy órát játszott emberhátrányban és megpróbálták meglepni az ellenfelet, valami váratlannal, de ezúttal nem sikerült a pontszerzés és két pontra csökkent előnyük a zempléniekkel szemben, ami komoly csatát ígért az elkövetkezendő fordulókra a felek között a bentmaradásért folytatott harcban. Így vélekedett a szezonban már nyolc gólnál járó Marcin is, aki szerint is fontos pontokat szereztek az elmúlt fordulóban.

„Már a zsolnai összecsapás után láttam a fiúk és az edzők szemszögéből, hogy igazságtalan döntetlen született, de a következő hetekre ez adott nekünk lendületet. Igen, kétszer nyertünk az Aranyosmarót ellen, de lehet, hogy valaki nem győzi le őket. Örülünk ezeknek a pontoknak” - mondta a mérkőzés után a nyolcgólos Matuš Marcin.

Az eltiltását töltő Kozák helyett ezúttal segítője Xavier Simoes ült a kassiak kispadján és elmondása szerint nem úgy kezdtek, ahogy eltervezték, de végül az érzelmek és harciasság győzött Nagymihályban.

„Kicsit dekoncentráltan kezdtünk, mintha idegesek lettek volna a játékosok. A második félidőben fordítani akartunk és megnyugodtunk. Annak ellenére, hogy eggyel kevesebb játékosunk volt, megpróbáltuk 4-4-1-re változtatni a rendszert és átnyomni a szélső területeket. Az eredményt azonban nem tudtuk megfordítani. Nagymihályban nehéz nyerni, az érzelmek és a harciasság győzött végül” - nyilatkozta a FC Kassa másodedzője Xavier Simoes.

 

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), alsóház a bentmaradásért, 2. forduló:
MFK Zemplén Nagymihály - FC Kassa 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Danko (7.)
Kiállítva: Figueireda (32.)

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.