2022. július 31., 17:47

Mutatjuk, hogy mennyit keresett eddig a DAC a Konferencia Ligában

Sorozatban ötödik idényében harcolta ki a nemzetközi kupaszereplés jogát a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes a harmadik selejtezőkörben a román FCSB ellen lép pályára. Az eddigi szereplésükkel mennyi pénzt kerestek a szlovák klubok a következő összeállításból kiderül.

DAC
Fotó: dac1904.sk

A nemzetközi kupaszereplés kiharcolása minden klub számára komoly fejlődési lehetőséget rejt, mivel komoly pénzdíjakat osztanak ki minden európai kupasorozatban. A szlovák Fortuna Ligát négy klub is képviseli az idei idényben. A bajnok Slovan a BL-ben kezdte szereplését, azonban a Ferencváros kiejtette a pozsonyiakat, így az Európa-ligába kerültek át az égszínkékek. A pozsonyiak amennyiben legyőzik az Olympiakoszt és az Európa-liga play-off körét is sikerrel veszik 3,63 millió euróval gazdagodhatnak. A Slovan legrosszabb esetben is a Konferencia Liga play-offjában eshet ki, de ezzel is 1,41 millió euróval gyarapodhatnak.

A dunaszerdahelyi DAC a Konferencia Liga idei kiírásában eddig két kört sikerrel teljesített. Az első selejtezőkörben az északír Cliftonville, míg a második körben a feröeri Víkingur ellen harcolták ki a továbbjutást a sárga-kékek. A csallóközi együttes eddigi szereplésvel már garantált 850 ezer euróval gazdagodnak.

Amennyiben a harmadik selejtezőkörben a dunaszerdahelyi együttes a nagy múlttal rendelkező FCSB együttesét (Steaua Bukarest utódja) is kiejtik 1,15 millió eurót is kereshetnek. Az Európa Konferencia Liga csoportkörébe jutás 2,94 millió eurót érne. A DAC a 2020/21-es idényben szintén eljutott a harmadik selejtezőkörig, akkor az Európa-ligában, ahol végül az osztrák LASK búcsúztatta a csallóközi együttest.

A Konferencia Ligában szereplő két szlovákiai klub közül a Rózsahegy már búcsúzott a lett Riga ellenében és ezzel 550 ezer euróval gazdagodtak a liptóiak. A Szlovák Kupa előző idényének győztese a Szpartak Nagyszombat a második selejtezőkörben csatlakozott a Konferencia Liga selejtezőihez, ahol a walesi Newtown ellen magabiztosan harcolták ki a továbbjutást. A piros-feketék ezzel 750 ezer euróval gazdagodnak már biztosan, amennyiben a lengyel Rakow együttesét is búcsúztatnák Iván Alexék, akkor 1,05 millió euró járna a piros-feketéknek a nemzetközi szereplésért.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.