2024. február 10., 19:30

Muñoz: Tudom, hogy van még hová fejlődnünk, de a lényeg ma a három pont volt

Győzelemmel indította a tavaszt a dunaszerdahelyi DAC. Mint arról beszámoltunk a dunaszerdahelyi sárga-kékek egygólos győzelmet arattak a Szakolca ellen. A lefújást követően a DAC spanyol vezetőedzője Xisco Muñoz is értékelte csapata produkcióját.

Xisco Munoz
Fotó: dac1904.sk

Sovány, de annál fontosabb győzelmet szerzett a DAC a tavaszi idénynyitón hazai közönség előtt a Szakolca ellen. A csallóközi gárda győztes gólját a brazil bekk Brunetti szerezte egy fejesből. A szezon első mérkőzésén négy új igazolás is bemutatkozott. A DAC spanyol mestere Xisco Muñoz pedig értékelt a lefújás után.

„Néhányan csak most játszottak először egymással a csapatban. A kezdet így nem volt egyszerű, de az első félidőben így is akadt néhány lehetőségünk, és volt egy óriási helyzetünk is, ami nem ment be. Éreztük a szünetben, hogy hozzá kell adni valamit a játékunkhoz. A második félidőben aztán már fölényben futballoztunk, voltak helyzeteink, pontrúgások után is. A gólt is egy szögletből szereztük. Sok lövésünk volt, kapura is, mellé is. Tudom, hogy van még hová fejlődnünk. Pár játékosunk még csak néhány napja érkezett, így az elsődleges célunk a három pont itthon tartása volt. Ez sikerült, és most van előttünk egy hét, hogy a következő mérkőzésre készüljünk.” - kezdte értékelését a DAC vezetőedzője.

A 43 éves spanyol szakember elmondta még nagyon sok munka vár a csapatra, de türelmesnek kell lenniük az új játékosokkal. A mai mérkőzésen a lényeg a három pont volt.

„Türelmesnek kell lennünk, főleg az új játékosokkal. A mérkőzéseken hosszabb ideig kell kontrollálnunk a játékot. Ma a 90 percből nagyjából 10 alakult az elképzeléseim szerint. Lépésről lépésre haladva arra törekszünk, hogy ez legközelebb 25, 35, majd 45 percre emelkedjen, végül pedig az egész meccsen az ellenőrzésünk alatt tartsuk a játékot. Mindehhez időre van szükség, hiszen ez egy folyamat. A lényeg ma a három pont volt, amivel egy újabb lépést tettünk előre.” - értékelte a Szakolca elleni győztes mérkőzést Xisco Muñoz.

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.