2022. szeptember 10., 20:04

Micsoda jubileum! Kalmár góllal lett „százados” a DAC színeiben, de nem örülhetett győzelemnek

A Fortuna Liga tizedik fordulójában idegenbeli túra várt a dunaszerdahelyi sárga-kékekre, az újonc Szakolca otthonában léptek pályára Kalmárék. A magyar futballista pedig góllal ünnepelte meg századik mérkőzését a DAC színeiben a Fortuna Ligában.

DAC - Kalmár Zsolt
Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi DAC idegenben az újonc Szakolca otthonában lépett pályára szombat este.

A találkozó egyértelmű esélyese a csallóközi együttes volt, azonban az erdőhátiak ellen eddig senki sem mehetett biztosra, csupán három vereséget szenvedtek eddig a szezonban.

Adrian Guľa kezdőjében ezúttal sem fedezhetünk fel magyar játékost, így Kalmárnak még várnia kellett századik fellépésére a sárga-kékek színeiben. A cserepadon máris ott volt a Fraditól a héten kölcsönvett szerb tehetség Zeljko Gavrić, valamint Kalmár és Szánthó is padról várta a lehetőséget.

A DAC számára szinte kötelező volt a három pont begyűjtése, ennek megfelelően pedig aktívan is kezdtek a sárga-kékek. A csallóközi szurkolók ezúttal is elkísérték kedvenceiket az újonc otthonába is. Az első dunaszerdahelyi gólszerzési lehetőség a kilencedik percben Nikola Krstović előtt adódott, de a góllövőlista éllovasa nem találta el a kaput. A folytatásban egyre nagyobb fölényben futballoztak a vendégek, a hazaiak nagyon defenzív játéka miatt szinte csak a hazai kapu előtt folyt a játék az első negyedórában. Az első negyedóra végén a Szakolcát a kapufa is megmentette a góltól, Krstović lövése után nagyon kevés hiányzott a szerdahelyi gólhoz. Az első negyedóra után az erdőháti együttes kijött a DAC szorításából és egy kontratámadást vezethettek, ami után Haša tört kapura, de Muhamedbegović utolérte és szerelte, de a hazai közönség büntetőt reklamált, Michal Smolák bíró sporttárs azonban nem ítélt büntetőt.

A folytatásban ismét a hazai kapu előtt akadtak veszélyes lehetőségek, a 18. percben Káčer lövését fogta Junas, majd Ramadan lehetősége is kimaradt. A sok kihagyott dunaszerdahelyi lehetőség után a hazaiak egyre bátrabbak lettek és Martin Nagy két nagy lehetőséget is elpuskázott, így maradt a gól nélküli állás. A DAC próbálkozott a támadásokkal, de nem tudták feltörni a szakolcai védőfalat, a 29. percben Ramadan rezegtette meg a hálót, de csak oldalról.

Félórányi játékot követően visszaesett az iram, mintha elfáradtak volna a csapatok, így hiába játszott mezőnyfölényben a DAC ezúttal is a helyzetkihasználással akadtak gondok elől.

Szünetről visszatérve egyik szakvezető sem változtatott, így a találkozó ott folytatódott, ahol az első félidő abbamaradt, a DAC próbálkozott, de hiányzott a kreativitás és a váratlan húzás a sárga-kékek játékából. A második félidő elején a hazaiak pedig megérezték, itt még lehet keresnivalójuk és Yao helyzeténél Petrášnak kellett védenie, majd nem sokkal később ismét Yao került helyzetbe.

A mérkőzés 54. percében az „öltözőben” maradt sárga-kékek kis híján hátrányba kerültek, Vlasko lövésénél a felső léc mentette meg a sárga-kékeket. A 61. percben Adrian Guľa változtatott először és Ramadan helyére a Fraditól a héten kölcsönvett Gavrić álltt be. A DAC játéka a második játékrészben nagyon visszaesett, a hazaiak közel is jártak a vezetés megszerzéséhez, a 70. percben egy szöglet után Haša fejelhetett tisztán kapura, de nagy szerencsénkre Petráš óriásit védett. Nem egész húsz perccel a vége előtt Guľa pályára küldte két magyar játékosát Kalmárt és Szánthót is. Kalmár ezzel „százados” lett, mivel századik mérkőzésén léphetett pályára a Fortuna Ligában a sárga-kékek színeiben.

Harcoljatok! Harcoljatok! - buzdították kedvenceiket a csallóközi szurkolók. A magyar játékosok pályára lépésével pedig a végsőkig harcoltak a sárga-kékek és hét perccel a vége előtt meg is lett ennek az eredménye, Krstović vívott nagy harcot a védőkkel, ami után Kalmár elé pattant a labda a jubiláló csapatkapitány pedig kapásból a kapuba bombázott, ezzel góllal ünnepelte meg századik mérkőzését a Fortuna Ligában.

A hazaiak azonban nem adták könnyen magukat és a mérkőzés legvégén a DAC egykori játékosa Denis Baumgartner kiegyenlített, ezzel a DAC idegenben továbbra sem tudott nyerni az idei szezonban.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga), alapszakasz, 10. forduló:

MFK Szakolca – FC DAC Dunaszerdahely 1-1 (0-0)

Városi Stadion, Szakolca, 2405 néző, v.: Smolák - Poláček, Štrbo

Gólszerzők: 90. Baumgartner ill, 83. Kalmár

Sárga lapok: 37. Hollý, 81. Potoma, ill. 39. Pinto, 65. Fazlagić, 76. Andzouana

Szakolca: Junas - Čögley (89. Václav), Blažek, Podhorin, Černek (89. Hurtado) - Nagy, Hollý (69. Potoma) - Fábry (69. Baumgartner), Vlasko, Yao, Haša (84. Šebesta)

DAC 1904: Petráš - Pinto, Brunetti, Muhamedbegović, Andzouana - Veselovskýv (74. Kalmár), Fazlagić, Káčer - Blackman (74. Szánthó), Krstović (91. Nicolaescu), Ramadan (61. Gavrić)

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.