Mészáros András: a DAC-nak és a KFC-nek is sokat köszönhetek

Ondik Gábor 2019. július 10., 09:00

Az előző szezont a KFC Komárom csapatánál töltötte, ahol eddigi legjobb szezonját teljesítette. A Fortuna Liga újoncának hívó szavára nem tudott nemet mondani, így a következő szezonban a bajnoki címre törő DAC ellen is pályára léphet az élvonalban a Garamszentkereszt új szerzeménye. Mészáros Andrást kérdeztük átigazolását követően.

Fotó: fcdac.sk

Mozgalmas időszak van mögötted. Hogy érzed magad, sikerült kipihenned magad az új szezonra, illetve, hogy telt az idei nyarad eddig?

Valóban, ez most egy mozgalmas időszak volt. Sikerült a pihenés, két helyen is voltam nyaralni, először 10 napot Törökországban a barátnőmmel, aztán 3 napot a barátokkal a Balatonon.

Az előző szezonban a másodosztályban a komáromi együttessel a kiválónak mondható ötödik helyen végeztetek. Hogyan értékelnéd a csapat egész éven mutatott teljesítményét?

Így egészében pozitívan értékelném a szezont. Az őszünk nagyon jól sikerült, főleg a szezonkezdés, 13 forduló után az 1. helyen álltunk. A tavasz kezdetét elrontottuk, de aztán az utolsó fordulókra összeszedtük magunkat és meglett az 5. hely.

Kiváló teljesítménnyel az előző kiírásban 9 gólt szereztél. Hogyan láttad a tavalyi szezonodat?

Ez az eddigi legtöbb, amit felnőtt pályafutásom alatt szereztem. Örülök, hogy sikerült ennyi gólt szereznem, de ha jobban figyeltem volna, lehetett volna ez több is.

A komáromi kitérő után a DAC újdonsült farmcsapatához, a Somorjához kerültél, akik a DAC akadémián készülnek az új idényre. Időközben azonban érkezett a nagy bejelentés, hogy az élvonalba igazolsz az újonchoz. Hogyan jött a lehetőség?

Hétfőn délelőtt Somorján edzettem. Így a semmiből vasárnap jött a megkeresés, szimpatikusnak tűnt az ajánlat és kedden már alá is írtuk a szerződést és túl is vagyok az első edzésen.

Karriered szempontjából ez egy újabb mérföldkő. Nehéz volt meghozni a döntést?

Nem volt könnyű, mivel először leszek így távolabb otthonról, de az első liga nagyon húzott. Szeretném bejátszani magam a csapatba és minél többet és jól teljesíteni. Dunaszerdahelynek és Komáromnak is sokat köszönhetek, nagyon jól éreztem magam mindkét klubban. Szóval, teljesen pozitívan távozom.

Az élvonalban korábban már sikerült is bemutatkoznod sárga-kék mezben. Hogyan emlékszel vissza a bemutatkozásra a Fortuna Ligában?

Az első meccsem 19 évesen volt, pont a legnagyobb derbin, a Slovan otthonában. Kikaptunk 1-0-ra, mégis ez egy szép emlék és mindig örömmel gondolok vissza, nemcsak a meccsre, de az egész akkori időszakra.

Milyen célokkal vágsz nekik az új kalandnak?

Szeretnék minél több meccsen pályára lépni, bejátszani magam a kezdőcsapatba. Jó játékkal hozzásegíteni a csapatot a jó szerepléshez. És nagyon örülnék, ha sikerülne párszor betalálnom. Mindent meg fogok érte tenni.

Az új idényben a DAC a bajnoki címért is harcban lehet, mit gondolsz erről, valamint az új fiatal igazolások szerinted mennyire segíthetik a csapatot a bajnok cím felé vezető úton? Az Európa-ligában mit vársz a csapattól?

A keretük nagyon erős, évről évre jobban teljesítenek. Szerintem a Slovan lesz a legnagyobb ellenfelük. Amit láttam eddig meccseket, ügyes játékosokat igazoltak. A Krakkó nagyon nehéz ellenfél, de az első meccs Dunaszerdahelyen lesz, ha ott sikerül győzniük, akkor szerintem meglesz a továbbjutás.

0 HOZZÁSZÓLÁS