2023. november 17., 13:02

Menesztették a DAC vezetőedzőjét Adrian Guľát

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) hatodik helyén álló DAC vezetősége szerződést bontott vezetőedzőjével Adrian Guľával, aki azonnali hatállyal távozik posztjáról.

 

Adrián Gula - 2023
Fotó: dac1904.sl

A dunaszerdahelyi DAC hivatalos közleményében jelentette be távozik posztjáról a csallóközi együttes vezetőedzője Adrian Guľa, akivel azonnali hatállyal szerződést bontott a klub. A 48 esztendős szakember 2022 júniusban vette át a dunaszerdahelyi együttes irányítását. A rutinos szakember összesen 61 tétmérkőzésen vezette a dunaszerdahelyi sárga-kékeket, 46 a Niké Ligában, 8 az Európa Konferencia Ligában és 7 mérkőzésen a Szlovák Kupában.

Guľa mellett azonnali hatállyal távozik a sárga-kékek stábjából az eddigi másodedző, Ladislav Kubalík, valamint Martin Kojnok erőnléti edző. Az, hogy ki lesz a sárga-kékek vezetőedzője arról, nem adott tájékoztatást a klub.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek az utóbbi időszakban több vereségbe is beleszaladtak, legutóbb a ráadás perceiben mentettek pontot a Rózsahegy ellen, ami Guľa állásába került. A DAC jelenleg a tabella hatodik helyén áll és négy vereséget is szenvedtek az ősz folyamán már a sárga-kékek, ráadásul hátrányuk már jelentős 11 pont a pozsonyi Slovannal szemben. A DAC távozó vezetőedzője a Világi-éra egyik leghosszabb ideje posztjában lévő tréner volt. Már korábban is pletykáltak, hogy Guľa napjai megvannak számlálva a DAC kispadján és Csercseszov érkezik Dunaszerdahelyre, de ezt a DAC újonnan kinevezett sportigazgatója Gleb Platov még cáfolta. A vezetőedző távozását már tegnap este is sejteni lehetett, hiszen a szurkoló találkozón Világi Oszkár azzal zárta a szurkolói találkozót, arra kérdésre lesz-e edzőcsere azt felelte: számára mindig is a klub volt és lesz az első, a játékosok és edzők csak utána.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások

Fehér István 2023. 11. 18., szo - 12:13

Már pont ideje volt! Magyartalanította a DAC -ot! Bizonyára nem egyedül! Világi ilyet nem engedhet még egyszer! Vissza a magyar játékosokat, és újra megtelik a MOL aréna!