2023. szeptember 23., 20:16

Megtört az átok, először győzött Szakolcán a DAC

A Slovan elleni fantasztikus hazai győzelmet követően a Szakolca otthonában léptek pályára a dunaszerdahelyi sárga-kékek.

dac
Aleš Čermák volt a meccs nyerő embere
Fotó: dac1904.sk

A csallóközi együttes vezetőedzője, Adrian Guľa a Slovan elleni győztes kezdőt küldte pályára a szakolcai zöld-fehérek otthonában is. A DAC mestere viszont számíthatott már a horvát Dinamo Zágráb együttesétől szerződtetett fiatal Bartol Barišić játékára is. A héten szerződést hosszabbító Csinger Márk ezúttal is ott volt a kezdőben, aki jó teljesítményének köszönhetően kiszorította a kezdőből a sérülésből felépülő brazil Brunettit.

A sárga-kékek győzelmi szándékkal utaztak a Szakolca otthonába, és szerették volna Slovan elleni formájukat átmenteni idegenben is.

A hazaiak azonban nem ijedtek meg az esélyesebb sárga-kékektől, és jól álltak bele a mérkőzésbe. A negyedik percben Rudzan távoli lövését Popović tolta a kapufára nagy bravúrral. A 13. percben pedig feljegyezhetük az első dunaszerdahelyi lehetőséget is, de Trusa és Čermák sem tudta a hálóba pofozni a labdát. A folytatásban a DAC dominált, próbáltak minél előbb előnybe kerülni a sárga-kékek, a hazaiak azonban jól védekeztek. Az első negyedórában a játék nem volt folyamatos, sok szabálytalanság jellemezte a játékot, amit a három sárga lap is hűen tükrözött.

Adrian Guľa láthatóan nem volt elégedett csapata játékával, és folyamatosan utasításokkal látta el játékosait. A 26. percben Matejov tört be a tizenhatoson belülre, ami után Csinger egy remek szereléssel mutatta meg, miért is ragadt a DAC kezdőjében. A folytatásban kevés gólszerzési lehetőség adódott a kapuk előtt, a sárga-kékek nem tudtak könnyen helyzetbe kerülni a szervezetten védekező hazaiak kapuja előtt.

Az első játékrész hajrájában a csallóközi együttes mégis megtörte a gólcsendet. Trusa remek középre tett labdáját Aleš Čermák lőtte a szakolcai hálóba, ezzel a lehető legjobbkor kerültek előnybe a sárga-kékek a szünet előtt.

Térfélcserét követően a hazaiak vezetőedzője, Peter Majerník változtatott elsőként, Matejov helyére Morong állt be. A második félidő egy dunaszerdahelyi lehetőséggel indult, Gouré készített elő egy labdát a hátulról érkező Kašának, a cseh védő azonban jócskán fölé lőtt. Két perccel később Andzouana próbálkozott, lövését a hazai védők blokkolni tudták.

A találkozó küzdelmes játékot hozott, a hazaiak pedig nem adták fel pontszerzési esélyeiket. A hazaiak mestere érezte is, hogy lehet keresnivalójuk, és cserékkel próbálta erősíteni csapata támadójátékát. Nem sokkal később kollégája Adrian Guľa is reagált és Ramadan, valamint Herc is pályára léphetett.

Egyórányi játékot követően Popović ijesztett rá a DAC szurkolóira, miután Gaži gyenge próbálkozása után a lábáról felperdült a labda és kis híján a kapuban kötött ki, de végül a szerb kapus megoldotta a helyzetet. A hajrába fordulva sem bővelkedett helyzetekben a találkozó, a hazaiak próbálkoztak ugyan, de igazán nagy lehetőségük nem volt az egyenlítésre. A sárga-kékek többször is lezárhatták volna a mérkőzést, de a végéig nyílt maradt a találkozó. A véghajrában Trusa és Ramadan is helyzetbe került, de a második dunaszerdahelyi gólt nem sikerült megszerezni.

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, a DAC ezzel először győzött Szakolcán szlovák bajnoki mérkőzésen.

A sárga-kékekre a következő fordulóban is rangadó vár, hiszen hazai pályán fogadják jövő héten vasárnap a kerületi rivális nagyszombati Spartakot, de hétközben a Szlovák Kupa harmadik fordulójában a Felsőszeli otthonában is pályára lépnek Csingerék.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), 8. forduló:
MFK Szakolca – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 0-1 (0-1)
Városi Stadion, Szakolca, 2102 néző, v.: Smolák - Pozor, Jánošík
Gólszerzők:
43. Čermák
Sárga lapok: 7. Rudzan, 16. Alves, 90. Kousal, ill. 15. Pinto, 36. Gavrić, 60. Csinger
Szakolca: Junas - Krčík, Ranko, Palacios, Rudzan (80. Černek) - Nagy, Mášik (80. Moura) - Matejov (46. Morong), Alvés (59.Gaži), Yao - Smékal (61. Kousal)
DAC: Popović - Pinto, Kaša, Csinger, Andzouana - Káčer, Dimun, Čermák (71. Herc) - Trusa (88. Brunetti), Goure (59. Ramadan), Gavrić (71. Gruszkowski)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.