2022. április 20., 16:28

Megtáltosodtak a rimaszombatiak, elfogytak a nagybalogiak

Hideg, közel télies időben folytatódtak a küzdelmek a gömöri és nógrádi bajnokságokban. Tavasszal megtáltosodtak az új edzővel, Bari Jenővel vitézkedő rimaszombatiak, akik mind a négy tavaszi mérkőzésüket megnyerték. Nem mondhatják ezt el magukról az V. ligás nagybalogiak, akik előbb Tiszolcon bő egy félidő után adták fel  a meccsüket, míg Óvárra már el sem utaztak. A nagykürtösiek váratlan hazai botlása után viszont a tabellán átvették a vezetést a ragyolciak. 

Rimaszombati focisták
Fotó: rimava.sk
A rimaszombati csapat a győztes kálnói mérkőzés után

Két fordulóval, s több elmaradt mérkőzés pótlásával folytatták a küzdelmeket a III. ligában, ahol a Bari Jenő által vezetett  rimaszombatiak eddig az összes begyűjthető pontot megszerezték, s az a furcsa helyzet állt elő, hogy a tavaszi négy fordulóban több pontot szereztek, mint az őszi idényben.

Előbb a bániakat (Bánovce nad Brebravou) fogadták 150 néző előtt, s a második félidőben nyújtott határozottabb játékuknak köszönhetően sikerült begyűjteniük a három pontot, majd a 17. fordulóból elhalasztott kovácsfalvaiak (Kováčová) elleni idegenbeli mérkőzésen Oláh Kevin két góljával hozták haza a három pontot,

s ugyanezt a bravúrt elkövették Kálnón (Kalinovo) is, ahol 350 lelkes haza néző próbálta kiszurkolni a hazaiak győzelmét.

Nem jártak sikerrel, a gól nélküli első félidő után Vargic juttatta vezetéshez a vendégeket, amit Oláh Kevin megduplázott, s a hazai szurkolóknak már csak a szépítő gólt sikerült kiszurkolniuk. A batyiak így továbbra is százszázalékosak tavasszal, amit nem lesz könnyű megtartaniuk, hiszen 23-án, szombaton 16.00 órától a listavezető alsókubiniakat fogadják, akik egy ponttal vezetnek a turócszentmártoniak, s két ponttal a rakolciak (Rakytovce) előtt.

A két nógrádi gárda, a fülekiek és a losonciak viszont felemás eredménnyel zárták az utóbbi két fordulót.

A fülekiek előbb 2:0 arányban kikaptak Karásznón (Krásno nad Kysucou), majd az ukrán Lovinjuk találatával a legszűkebb arányban, 1:0-ra legyőzték a zsarnócaikat (Žarnovica). A mérkőzés hangulatára rányomta a bélyegét a hideg, télies időjárás, „mindössze” 300 néző volt kíváncsi az összecsapásra. A losonciak is csak három pontot gyűjtöttek be, bár mindkét mérkőzésüket odahaza játszották le. Előbb a liptóújváriakat (Liptovský Hrádok) gyűrték le 2:1 arányban, majd a harmadik helyen álló rakolciaktól ugyanilyen arányban kikaptak. Pedig a vezetést a mérkőzés elején a losonciak szerezték meg.

A losonciuk kellemetlen vereségük ellenére 32 ponttal a hatodik helyen állnak, a fülekiek 28 ponttal a nyolcadikok, míg a tavasszal még százszázalékos rimaszombatiak megszerzett 20 pontjukkal feljöttek a 11. helyre.

A míg a rimaszombatiak az alsókubinikat fogadják már szombaton, a két nógrádi csapat vasárnap utazik, a fülekiek Liptóselmecre (Liptovská Štiavnica), míg a losonciak Karásznóra.

A IV. ligában tavasszal is folytatják jó szereplésüket a tótgyarmatiak, akik előbb Feketebalogon 3:2 arányban úgy, hogy már 3:0-ra is vezettek, majd odahaza 28 perc alatt lerendezték a továbbra is jóval a képességeik alatt szereplő ajnácskőieket. Utóbbiak erdőbádonyi (Badín) mérkőzése az időjárási viszontagságok miatt elmaradt, azt majd április 27-én pótolják. A tornaljaiak előbb egy küzdelmes mérkőzésen a gyetvaiak otthonából hoztak el egy pontot (2:2), majd Málnapatakon (Málinec) szenvedtek sima 3:0 arányú vereséget. A táblázatot 40 ponttal a selmecbányaiak vezetik, a tótgyarmatiak 30 ponttal a negyedik helyen találhatók, a tornaljaiak 20 ponttal a nyolcadik helyen állnak, míg az ajnácskőiek 16 ponttal  a kiesőzónában, csupán a 11. helyen szerénykednek.

A 18. fordulóban, április 24-én, vasárnap tótgyarmatiak a fehérkútiak (Príbelce) otthonába látogatnak, a két gömöri alakulat viszont odahaza szerepel. A tornaljaiak a Mezőköz (Medzibrod), míg az ajnácskőiek a feketebalogiakat fogadják.

Egyre zajosabb az élet az V. ligában is. Bár egy mérkőzéssel többet játszottak, így is meglepetésre átvették az V. liga vezetését a Mihályi Sándor által irányított ragyolciak a nagykürtösiektől, aki hatalmas meglepetésre csak az utolsó pillanatokban szerzett góllal tartottak otthon egy pontot az újonc apátújfalusiak ellen. Pedig az előző fordulóban a ragyolciak sima 3:1 arányú győzelmet arattak Apátújfalun. Ahogy előzőleg simán verték (3:0) odahaza a csábiakat is. Ez utóbbiak pedig az előző fordulóban a feledieket verték 1:0 arányban. Utóbbiak aztán odahaza vigasztalódtak a bozitaiak elleni 3:1-es győzelemmel.

Nem remekeltek az utóbbi két fordulóban az ipolynyékiek, akik előbb odahaza kaptak ki a bajnokaspiráns nagykürtösiektől (0:2), majd az Ipolymenti rangadón 1:1 arányú döntetlent játszottak Ipolybalogon. Az ipolybalogiak a 16. fordulóban Losonctamásin győztek 2:1 arányban. Az óváriak előbb sima 3:1 arányú győzelmet arattak Nyustyán, majd odahaza hiába várták a nagybalogiakat, akik nem érkeztek meg. Sőt, már az előző fordulóban is csak 49 percet játszottak le Tiszolcon, amikor a hazaiak 5:0 arányú vezetésénél feladták.

Nagyon nagy bajok vannak Nagybalogon, akik nagy lelkesedéssel vágtak bele az V. liga küzdelmeibe, de úgy látszik, eddig tartott a lelkesedés.

Elfogyott egyesületek
Fotó:  rimava.sk
Elfogyott egyesületek

„Sok a sérült, és többen betegek is voltak, ahogy nem mindenkit engedtek el munkából sem” – mondja érdeklődésünkre Kluka Norbert nagybalogi polgármester, klubelnök, aki szerint csak nyolcan jöttek össze, így el sem indultak Óvárba. A nagybalogiak abban is bízhattak tavaly, amikor belevágtak az V. liga küzdelmeibe (pár évvel ezelőtt is hasonló sorsra jutottak), hogy a környéken szinte minden klub feladta, így az uzapnyiti, nemesradnóti, bátkai, rimaszécsi futballistákkal kiegészülve lesz elegendő játékosuk. Nem így történt. Gömörben a foci helyzete több mint tragikus, a csapatok teljesen elfogytak, a VI. ligában mindössze öt csapat maradt (a Losonci és a Nagykürtösi járásban 15 ill. 14 csapat maradt). Nemrég került fel a világhálóra ez a szomorú térkép, amelyen pirossal szerepelnek a megszűnt focicsapatok. Egészen hihetetlen.

Az V. ligát a nagykürtösiek váratlan botlása után a ragyolciak vezetik 43 ponttal, két ponttal megelőzve a nagykürtösieket, akik majd 28-án pótolják a losonctamásiak ellen elmaradt bajnokijukat.

A harmadik helyen 12 ponttal lemaradva a felediek állnak, őket újabb egypontos hátránnyal az óváriak követik, míg a csábiak 23 ponttal a hatodik helyen állnak. A nagybalogiak reménytelenül az utolsó helyen vesztegelnek hét szerzett ponttal.

A 18. fordulóban a felediek már szombaton lejátsszák a bajnokijukat Nyustyán, vasárnap a listavezető ragyolciak Bozitapusztára, az óváriak Tiszolcra, az ipolybalogiak Apátújfalura látogatnak, míg a csábiak a nagykürtösieket fogadják, a nagybalogiak pedig a nagyrőceieket. Persze, csak ha ki lesz a létszám...   

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.