2022. augusztus 19., 17:53
Frissítve: 09:47

Megint megszívatták saját klubjukat a Slovan-ultrák: az első 78 ezres bünti után most az FTC elleni visszavágó miatt kapnak 50 ezret!

Nem először fordul elő, hogy a Slovan kétségtelenül lelkes, ám nem túl körültekintő ultrái kellemetlen helyzetbe hozzák saját klubjukat. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Ivan Kmotrík klubtulajdonos nagyon kiakadt, amikor az UEFA a Budapesten játszott odavágón tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt megbüntette a Slovant, de most még több oka van a dühöngésre. Az elveszített visszavágó miatt is fizethetnek

slovan ultrák
Fotó: TASR/AP

Minden magyar ember számára igazi fociünnep volt, hogy a Ferencváros idegenben, a rossz emlékű 1992-es BL-selejtező harmincadik évfordulóján állhatott stílszerű bosszút a pozsonyi Slovanon. Parádés játékkal, 4:1-es végeredménnyel ütöttök el a pozsonyiakat a BL-főtáblától, s ez még úgy is óriási élmény, hogy a következő selejtezőkörben aztán a Fradi is kihullott.

A Slovan ultrái nehezen dolgozták fel a vereséget. Talán a gyászmunka része lehetett, nem tudjuk, mindenesetre az egyébként megnyert odavágón összeszedett 78 ezer eurós UEFA-büntetést sikerült hazai pályán még vagy ötvenezer euróval megfejelniük.

Az UEFA pénteken délután hirdette ki az európai kupasorozatok selejtezőivel kapcsolatos döntéseit. A szövetség honlapján az áll, a Slovant összesen 54 375 euróra és szektorbezárásra büntették a Ferencváros elleni hazai visszavágó miatt, úgy, hogy már az első, budapesti meccsen is összeszedtek egy több mint hetvenezer eurós kis csomagot. 

A bűnök listája nem is csekélyke:

1. Rasszista viselkedés miatt:

Harmincezer eurós büntetés és a teljes C-szektor lezárása (ez a tulajdonképpeni B-közép) a következő hazai nemzetközi kupameccsen. A lezárt szektorokban az UEFA logójával ellátott “#NoToRacism drapériákat kell kifeszítenie a klubnak. Ha minden igaz, már a jövő heti, Zrinjski Mostar elleni visszavágón üresen maradnak a székek a Slovan-keménymag törzshelyén. 

2. Pályára való dobálás miatt:

Összesen 16 375 eurónyi büntetés (hogy ez az összeg miként jött ki, nem tudjuk. Próbáltuk kideríteni, hány eurót ér egy pályára vágott repohár, de nem sikerült.) 

3. A nyilvános átjárók blokkolása 8 ezer eurót kóstál majd.

4. Írásbeli figyelmeztetés a minimálisan elvárt egészségügyi ellátás hiányosságai miatt. 

Tudjuk, nem szép dolog a káröröm, de azért azt a kávét csak kikérnénk! 

Nyilván nem lenne elegáns elhallgatni, hogy a Fradi is kapott büntetést mindkét meccsért. A ma7 olvasói talán megbocsátják, hogy mindezt csak itt, a "lap alján" közöljük. Tehát a pozsonyi meccsen tapasztalt rasszista szurkolói megnyilvánulás miatt 15 ezer euró és részleges (ezer férőhely) szektorbezárás sújtja a csapatot, ezen kívül a következő idegenbeli UEFA-meccsre a klub nem árulhat meccsjegyeket két évre felfüggesztve. Ötvenezer eurós pénzbüntetés jár továbbá tiltott pirotechnikai eszközök használata és garázdaság miatt, valamint az FTC kénytelen megfizetni a Slovan stadionjában esett kárt is - húsz feltépett ülőhely miatt. További 14 ezer eurós büntetést kap a csapat a nyilvános átjárók blokkolásáért.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.