Mbappé az olimpián is játszana

2021. május 19., 11:48
ma7 | MTI

Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain és a magyar labdarúgó-válogatottal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő francia nemzeti együttes világbajnok sztárja a tokiói nyári olimpián is szeretné képviselni hazáját.

kylian-mbappe.jpg
Fotó: The National
Mindenki tudja, mindig is arról álmodtam, hogy részt vehessek az olimpián, és remélem, hogy az idén valóra válthatom ezt az álmomat"

- mondta a 22 éves csatár, aki a tavalyról idénre halasztott - részben budapesti rendezésű - Eb-ről is beszélt.

"A cél mindig ugyanaz, megnyerni az Európa-bajnokságot és boldogságot okozni ezzel a francia embereknek" - jelentette ki, hozzátéve, szerinte olyan csapatuk van, amely képes harcba szállni a kontinenstorna trófeájáért.

Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni, és reméljük, hogy messzire jutunk. Megpróbáljuk visszavinni a kupát Franciaországba"

- mondta Mbappé, akinek neve természetesen szerepel a Didier Deschamps szövetségi kapitány által kedden kihirdetett 26 tagú Eb-keretben.

Az Eb-n a franciák a magyarok mellett a címvédő portugálokkal, valamint a németekkel játszanak a csoportkörben, míg az olimpián a házigazda Japán, valamint Mexikó és a Dél-afrikai Köztársaság válogatottja lesz az ellenfelük az A csoportban.

Kövesse facebook oldalunkat is!