2019. szeptember 3., 09:32

Mauro Icardi kölcsönbe a Paris Saint-Germainhez került

Az argentin Mauro Icardi a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

Icardi
Fotó: psg.fr

A francia bajnokcsapat tájékoztatása szerint a 26 éves argentin válogatott támadót egy évre kölcsönbe szerezték meg az Internazionalétól. A PSG honlapján kiemelt: Icardi a klub történetének 16. argentin játékosa lesz.

Icardi 2013-ban igazolt a milánói klubhoz, szerződése 2022-ig érvényes. Az olasz élvonal kétszeres gólkirálya viharos körülmények között hagyta ott az Internazionalét, ahol év elején megromlott a viszonya a klubvezetőkkel, akikkel elhúzódó és eredménytelen tárgyalásokat folytatott szerződése meghosszabbításáról. Icardit emiatt február közepén leváltották a csapatkapitányi posztról, és bár tavasszal még játszott a bajnoki meccseken, a nyári felkészülési találkozókon és a Serie A első két fordulójában nem szerepelt az Internazionale keretében.

A játékos végül beperelte a klubot, mert szerinte hátrányos megkülönböztetésben volt része az elmúlt hónapokban: képét eltávolították a milánói klub reklámkampányaiból, nem vehetett részt a taktikai megbeszéléseken, a csapatfotózáson és a csapatvacsorán, kizárták a közös csoportból az egyik csevegőprogramban, illetve a közös bemelegítés után az első kerettől külön kellett edzenie és a posztspecifikus gyakorlásokon sem lehetett ott. A beadvány szerint mindezzel sérült Icardi méltósága, becsülete, jó hírneve, illetve személyes és szakmai megítélése. A La Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap szerint a bírósági döntésre két-három hónapot kell várni az ügyben.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!