Magabiztos győzelemmel hangolt a Slovan elleni derbire a DAC

Ondik Gábor 2019. február 09., 16:56

A téli felkészülési szezon főpróbáján a DAC az osztrák Bundesligában szereplő Mattersburg együttesét fogadta a MOL Akadémián.

Fotó: fcdac.sk

A DAC kezdeményezőbben kezdte a találkozót, ennek eredményeként a 3. percben az első lehetőség is a sárga-kékek előtt adódott: Vida Máté lövése elkerülte a kaput, miután lövése a léc fölé szállt. A 8. percben egy nagyon szép egyéni alakítás után Kalmár Zsolt forgatta meg védőit, majd lövését óriási bravúrral tornázta ki Kuster a jobb felső sarokból.

Az első negyedóra végén a vendégek is próbálkoztak, Jedličkának ekkor kellett először játékba avatkoznia. A 17. percben Tretyakov lövése jócskán a kapu fölé szállt, majd a másik oldalon Prosenik kiszorított helyzetből próbálkozott.

A sárga-kékek a folytatásban is tovább ostromolták az osztrák kaput, a 26. percben Vida Kristopher ellen szabálytalankodott ellenfele, amiért ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a hazai együttes. Kalmár Zsolt lövése azonban éppen hogy elsuhant a bal kapufa mellett.

Pár perccel később ismét Vida került gólhelyzetbe, Mahrer azonban csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt a sárga-kékeknek.

A megítélt büntetőt Kristián Koštrna magabiztosan értékesítette, megszerezve a vezetést a hazaiaknak.

Ezt követően a dunaszerdahelyi csapat beszorította ellenfelét, és kis híján újabb gólt szereztek a hazaiak, de a védelem az utolsó pillanatokban mentett. Az első játékrész hajrájában komolyabb gólszerzési lehetőség már nem adódott, így egygólos szerdahelyi előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulást követően mindkét csapat több cserét is végrehajtott, de a sárga-kékek továbbra is domináltak. Egészen a mérkőzés 74. percéig az osztrákok tartották egygólos hátrányukat, amikor rövid időn belül újabb gólokat kaptak,

előbb Čmelík növelte a DAC előnyét, majd az első mérkőzésén kezdőként pályára lépő ír Connon Ronan is góllal debütált a DAC színeiben.

A hajrában is a DAC előtt adódtak veszélyes lehetőségek, Taiwo lövése nem talált kaput, majd Ronan beadása után alakult ki veszélyes lehetőség. Győzelmével a DAC magabiztosan hangolt a Slovan elleni rangadóra a Mattersburg elleni főpróbán.

Képgalériánk:
Fotó: fcdac.sk

Felkészülési mérkőzés:
FC DAC 1904 Dunaszerdahely – SV Mattersburg 3-0 (1-0)
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, v.: A.Chromý
Gólszerzők: Koštrna (30., büntetőből), Čmelík (74.), Ronan (76.)

FC DAC: Jedlička - Koštrna, Huk (Šatka 58.), Koné (Csóka 83.), Blackman – Vida M (Baumgartnr 83.)., Kalmár (Herc 58.), Ronan – Tretyakov (Taiwo 58.), Ayong (Davis 70.), Vida K. (Čmelík 58.) Vezetőedző: P. Hyballa

Mattersburg: Kuster – Renner (Ertlthaler 73.), Ortiz (Erhadt 60.), Hart, Rath, Mahrer – Halper, Salomon (Grgic 73.), Velasco (Lercher 73.) – Kvasina (Bürger 60.), Prosenik. Vezetőedző: K. Schmidt

0 HOZZÁSZÓLÁS