2022. szeptember 6., 18:33

Magabiztos dunaszerdahelyi továbbjutás a Szlovák Kupa második fordulójában

A Szlovák Kupa második fordulójában a dunaszerdahelyi DAC idegenben az ötödosztályú Ladomérmindszent otthonában lépett pályára és a vártnál, ha nehezebben is, de magabiztosan jutott a következő fordulóba.

DAC
Fotó: dac1904.sk

Ladomérindszent otthonában 4-2-re győztek és ezzel ott lesznek a következő fordulóban Kalmárék. A sárga-kékek mestere némi meglepetésre egy erősebb kezdőt küldött pályára, így az első perctől kezdve a hazai együttes nagy nyomásnak volt kitéve. Ennek ellenére az ötödosztályú gárda hősiesen védekezve sokáig tartani tudta a csallóközi együttes rohamait. Az első komoly dunaszerdahelyi lehetőség az első negyedóra végén Ramadan előtt adódott, de a hazaiak kapusa bravúrral hárított. Nem sokkal később a DAC moldáv válogatott támadója Nicolaescu került ziccerbe, de ő sem tudott túljárni Číz kapus eszén és hárított ismét a hazai kapus.

A hazaiak legjobbja a remek formában védő kapus volt, akinek a 27. percben ismét nagyot kellett védenie Nicolaescu helyzeténél.

A Ladomérmindszent egészen a 28. percig bírta a DAC nyomását, ekkor Veselovský szögletét Brunetti bólintotta a hazai kapuba, megtörve a gólcsendet. Az első félóra végén már a sokadik védését mutatta be a hazai hálóőr, ezúttal Veselovský próbálkozását hatástalanította. Az első félidő hajrájában is a DAC előtt akadtak gólszerzési lehetőségek, előbb Veselovský, majd Blackman került helyzetbe, de újabb gól nem született az első játékrészben.

Szünetről visszatérve a Adrian Guľa kettőt is változtatott, ami után a sárga-kékek ott folytatták, ahol az első játékrészt abbahagyták. A 48. percben Nebyla is megkísérelte meglepni a hazai kapust, de ezúttal is sikertelenül.

A folytatásban is futószalagon érkeztek a dunaszerdahelyi lehetőségek, de se Ramadan, sem Nicolaescu nem tudott a kapuba találni. Az 55. percben a DAC végül a sok kihagyott helyzet után megduplázta előnyét, Moumou passzát Ramadon váltotta gólra. A vendégek talán túlságosan is megnyugodtak a második góljuk után. Bő húsz perccel a vége előtt egy kapu előtti kavarodás után a hazaiak szinte a semmiből szépítettek, ami reményt adott nekik egy esetleges nagy bravúrra.  A 73. percben pedig kis híján ott volt az egyenlítés, de Poničan próbálkozása centikkel kerülte el Veszelinov hálóját.

A mérkőzés hajrájában Andzouana duplájával bebiztosította a továbbjutását a csallóközi együttes. A sárga-kékek a hajrában is sok helyzetet elpuskáztak akár nagyobb különbséggel is győzhettek volna Kalmárék, de a házigazdák kapusai nagy formában védtek.

A mérkőzés legvégén pedig a Ladomérmindszent egy újabb gólt szerzett Tomaš Macejko révén, így tisztesen helytálltak a Fortuna Liga negyedik helyzettje ellen. A DAC a hétvégén a bajnokságban a Szakolca otthonában lép pályára, majd jövő héten a Szlovák Kupa harmadik fordulójában máris pályára lépnek a sárga-kékek a harmadosztályú Kálnó (Kalinkovo) otthonában.

Szlovák Kupa, második forduló:
FK FILJO Ladomérmindszent - DAC 1904 2-4 (0-1)
Ladomérmindszent, 693 néző, v.:
Ochotnický - Hrmo, Čajka
Gólszerzők: 70. Repiský, 91. Macejko, ill. 28. Brunetti, 55. Ramadan, 73., 84. Andzouana
Sárga lap: 61. Škriniar, ill. 58. Andzouana
Ladomérmindszent: Číž (55. Lehocký) - Mokrý, Macejko, Poničan, Škriniar - Hanus (63. Repiský), Kukučka, Tužinský, Henžel (63. Dobrota) - Oťapka, Čierťaský (76. Dovec)
DAC 1904: Veszelinov - Blackman (46. Kachút), Brunetti, Muhamedbegović (74. Szolgai) Ciganiks - Veselovský (46. Andzouana), Dimun, Nebyla - Moumou, Nicolaescu, Ramadan (74. Kalmár)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.