2018. október 14., 20:22

Lemondott Ján Kozák szövetségi kapitány

Vasárnap délután robbant a hír miszerint a csehektől elszenvedett hazai vereség után Ján Kozák, szlovák szövetségi kapitány lemondott posztjáról és kedden már nem ő irányítja Svédországban a válogatottat.

Ján Kozák
Fotó: TASR

A szlovák sajtóban megjelent hírek igaznak bizonyultak és a Szlovák Labdarúgó-szövetség hivatalos közleményt erősítette meg a 64 éves szakember távozását a szlovák válogatott éléről.

"Ján Kozák szövetségi kapitánnyal a mai napon megállapodtunk a kölcsönös együttműküdés megszűntetéséről. Ján Kozák 2013-ban érkezett a nehéz helyzetben lévő válogatotthoz és nagyszerű munkát végzett. Olyan kiváló csapatot hozott létre, amely több nagyszerű eredményt ért el a szlovák labdarúgás történetében. Szeretném megköszöni Kozák kapitánynak az öt és féléves munkát a nemzeti csapattal. Mivel ez váratlan döntés a Svédország elleni barátságos mérkőzés utáni visszatérünk erre a kérdésre. Az október 16-án kedden esedékes barátságos mérkőzésen a szlovák csapatot Štefan Tarkovič irányítja majd" - mondta a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke Ján Kováčik.

A leköszönő szlovák kapitány 2013 óta irányította a szlovák nemzeti csapatot, irányítása alatt 56 mérkőzésen 30 győzelmet, 15 vereséget és 11 döntetlent ért el a szlovák válogatott. Irányítása alatt a kivezette a szlovákokat a 2016-os franciaországi Eb-re, ahol a nyolcaddöntőben a németek ellen 3-0-ra kikaptak végül.

A jelenleg futó Nemzetek Ligájában két vereséggel rajtolt Szlovákia, előbb Ukrajnában kaptak ki majd hazai pályán Csehország ellen, ezt követően pedig váratlanul lemondott posztjáról a 64 esztendős szakember. Egyes információk szerint a jelenleg U21-es válogatott edzője Adrián Guľa is esélyes a szövetségi kapitány posztra.

 

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.