2024. április 14., 16:54

Komáromi vereség, somorjai bravúr az Eperjes ellen

A szlovák labdarúgó-bajnokság másodosztályában (MONACObet liga) továbbra is nyílt csata zajlik a feljutó helyekért. Az Eperjes előtt óriási esély kínálkozott a hétvégén, hogy egy pontra faragja hátrányát, mivel a listavezető Komárom kétgólos vereséget szenvedett, de az eperjesiek nem tudtak élni az eséllyel. A Komárom előnye így továbbra is négy pont az élen.

komáromi foci
A vereség ellenére továbbra is négy pont a komáromiak előnye
Fotó: spartakmyjava.sk

A listavezető Komárom szezonbeli harmadik vereségét szenvedte el. A Radványi-legénység a Miava otthonában szenvedett kétgólos vereséget, akik ezzel első tavaszi győzelmüket szerezték meg. A lila-fehérek botlásával pedig a komáromiak legnagyobb riválisa a feljutási harcban az Eperjesnek komoly esélyt kínált, hogy egy pontra csökkentse hátrányát, és drámaivá tegye a harcot a feljutásért a Niké Ligába.

A liga másik csallóközi csapata a DAC-cal szorosan együttműködő Somorja meglepte az eperjesieket és bravúros győzelemmel segített a komáromiaknak.

A Somorja kezdőjében ezúttal is akadtak dunaszerdahelyi tehetségek, akik további növelhették játékperceik számát a felnőtt fociban. A találkozón a somorjaiak kerültek előnybe Zoran Záhradník révén az első félidő hajrájában, aki az eperjesi kapus hibáját használta ki. Az első játékrész ezzel a Somorja egygólos előnyével zárult.

A második játékrész elején a tabella második helyezettje kiegyenlített, egy somorjai hibát kihasználva Dolný egalizált az 55. percben.

A vendégek próbálták nyomás alá helyezni a hazaiakat, de nem tudták megszerezni a második góljukat, sőt a hazaiak előtt több ígéretes lehetőség is adódott. A találkozó hajrájában Ruc játékvezető sípja is néma maradt az eperjesi Baran kezezése után, majd pár perccel késbőbb Owusu óriási lehetőséget szalasztott el a hazaiak részéről.

Három perccel a vége előtt a Pomlé közönsége hazai gólnak örülhetett, miután a csereként beálló Cardoso védhetetlenül bombázott az eperjesi kapuba.

A hátralévő időben az eperjesiek nem tudtak reagálni a somorjai vezetésre, ami azt jelentette az Eperjes nem tudta kihasználni a Komárom botlását és továbbra és négy pont a két csapat között a különbség a lila-fehérek javára.

A következő fordulóban csallóközi rangadóra kerül sor, a Komárom látja vendégül a Somorját, míg az Eperjes szintén hazai pályán lép pályára a Vágbeszterce elllen.

A szlovák labdarúgó-bajnokság, másodosztály (MONACObet liga), 24. fordulójának eredményei:

FC STK 1914 Somorja – FC Tatran Eperjes 2-1 (1-0)

Spartak Miava - Komáromi FC 2-0 (1-0)

FC Pozsonyligetfalu – MFK Alsókubin 4-0 (3-0)

ŠK Slovan B - MŠK Zsolna B 5-2 (3-1)

Slavoj Tőketerebes - FK Homonna 1-1 (0-1)

MŠK Puhó - FK Igló 2-0 (1-0)

MFK Tatran Liptószentmiklós - MŠK Vágbeszterce 1-2 (0-1)

FK Pohronie Garamszentkereszt – OFK Maniga 1-0 (1-0)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.