Komárom nyerte a csallóközi rangadót

Ondik Gábor 2019. július 21., 07:40

Csallóközi rangadóval vette kezdetét az új fociszezon a másodosztályban. A komáromi KFC hazai pályán fogadta a Somorját.

Fotó: Őry Tibor

A nyári felkészülés folyamán mindkét csapat kerete gyökeres változáson ment keresztül, a komáromiaknál szinte a keret fele kicserélődött és több kulcsember is távozott a Duna-parti együttestől.

A lila-fehérek az előző szezonban az előkelő ötödik helyen végeztek, amit szeretnének idén is megismételni vagy túlszárnyalni. A KFC keretéhez új játékosok is csatlakoztak, mint például a Dunaszerdahelyről érkező Holík, vagy a kameruni Nguidjol, de szerb játékossal is erősítettek a komáromiak, Lazar Kniezevič személyében. A legnagyobb veszteség a támadószekciót érte a komáromiaknál, miután a csapatkapitány, Samir Nurkovics a dél-afrikai Kaizer Chiefs csapatához igazolt, míg Mészáros András a Fortuna Liga újoncához távozott.

A vendég Somorja kerete is jócskán kicserélődött, a dunaszerdahelyi DAC-al való együttműködésnek köszönhetően megfiatalított kerettel vághatott neki az együttes az új idénynek.

A somorjai kezdőben hét dunaszerdahelyi tehetség is helyet kapott a bizonyításra. A találkozót a hazaiak kezdték jobban és a 22. percben egy kiváló szabadrúgás után Končal talált Slančík hálójába, megszerezve a vezetést a lila-fehéreknek. A második félidőben a vendégek előtt akadtak egyenlítési lehetőségek, de végül a hazaiak megszerezték a második góljukat is a kameruni Nguidjol révén, így a KFC nyerte a csallóközi rangadót.

A bajnokság második fordulójában a Komárom a Rózsahegy B csapatának otthonába látogat, míg a Somorja a második fordulóban is idegenben lép pályára a Besztercebánya otthonában.

II. liga, 1.forduló:

KFC Komárom - FC STK Somorja 2-0 (1-0)

Komáromi Városi Stadion, 648 néző

Gólszerzők: Končal (22.), Nguidjol (72.)

Sárga lap: Končal (17.), Rigo (85.) ill. Mezovský (73.), Šimčak (86.)

KFC: Leckeši - Ujlaky, Pagač, Antálek, Končal (Kollár 75.) - Šimko, Rigó, Pinte – Holík (Pittner 61.), Nguidjol, Kniezevič (Varjas 63.). Vezetőedző: Jozef Olejník

STK: Slančik - Marič-Bjekič, Pončak, Csóka (Mezovský 47.), Pančík, - Malý, Šimčak, Nagy P., - Nagy L. (Leginus 46.), Pidruchnyi (Méry 69.), Rymarenko. Vezetőedző: Branislav Sokoli.

0 HOZZÁSZÓLÁS