2024. május 4., 19:23

Klubtörténelmi siker: Tőketerebesi sikerével feljutott a Niké Ligába a Komárom

Történelme legnagyobb sikerét érte el szombat este a komáromi futballklub, miután a szlovák másodosztályban két fordulóval a vége előtt kiharcolták a feljutást az élvonalba. Ezzel a Niké Liga új idényében csallóközi rangadót is láthatunk majd.

 

Komáromi FC
Fotó: Komáromi FC

A szlovák labdarúgó-bajnokság másodosztályának (MONACObet liga) 28. fordulójában eldőlt bajnok kiléte. A listavezető komáromiak azzal a tudattal utaztak Tőketerebesre, amennyiben nyernek és az üldöző Eperjes pontokat veszít két fordulóval a vége előtt feljutnak az élvonalba.

A komáromi lila-fehérek nem bíztak semmit sem a véletlenre és már az első félidőben előnybe kerültek Tőketerebesen. Az első félidő hajrájában Bayemi szerezte meg a vezetést a Duna-partiaknak. Fordulást követően is a komáromiak domináltak, ami gólokkal is párosult. Az 51. percben megduplázták előnyüket a komáromia Németh Tamás góljával. A házigazdák ugyan szépíteni tudtak az 54. percben Song révén, egyenlíteni már nem tudtak. A mérkőzés 3-1-es végeredményét a találkozó 67.percében Sylvestr állította be.

Az ünneplés pillanatai - Komárom FC.

 

Mivel a komáromiak legfőbb riválisa az Eperjes nem tudott győzni, ezzel a lila-fehérek két körrel a vége előtt bebiztosították feljutásukat a Niké Ligába, ezzel pedig klubtörténelmi sikert értek el.

 

Szlovák labdarúgó-bajnokság, másodosztály (MONACObet liga), 28. forduló:
Slavoj Tőketerebes - Komáromi FC 1-3
Pozsonyligetfalu FC – FC Tatran Eperjes 0-0

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.