2023. február 6., 15:17

Kizárhatják a Premier Leagueből a Manchester City-t

Az angol labdarúgó Premier League hétfői bejelentése alapján a bajnokságban címvédő Manchester City képviselőinek független fegyelmi bizottság előtt kell megjelenniük, mert a gyanú szerint megsértették a liga pénzügyi szabályait.

Pep Guardiola, Manchester City
Archív felvétel
Fotó: TASR / AP

A PL a közleményében hozzátette, a szabályszegések a 2009/2010-es idénytől egészen a 2017/2018-as szezonig bezárólag történhettek, és elsősorban a "pontos pénzügyi információk nyújtásával" vannak összefüggésben. A manchesteri klubot azzal is vádolják, hogy a 2013/2014-es szezontól a 2017/2018-as idényig nem felelt meg a PL azon előírásának, mely szerint az angol egyesületeknek követniük kell az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénzügyi fair play szabályzatát, valamint nem tartotta be a PL haszonra és fenntarthatóságra vonatkozó előírásait a 2015/2016-os idénytől a 2017/2018-asig.

A fegyelmi bizottság tagjait a Premier League bírói testületének független elnöke nevezi ki, a meghallgatásokra pedig a nyilvánosság kizárásával kerül sor. A Premier League erre való tekintettel egyelőre nem kíván további kommentárt fűzni az ügyhöz" 

- olvasható a hétfői közleményben.

A szóban forgó időszak az első kilenc teljes idényt öleli fel a Manchester City egyesült arab emírségekbeli tulajdonosának megérkezése óta, melynek során a csapat háromszor, 2012-ben, 2014-ben és 2018-ban nyerte meg az angol bajnokságot.

A Sky Sports nyomán az Index.hu azt írja, az angol sajtó már arról ír, Pep Guardiola, a csapat menedzsere is távozhat a bajba került klubtól.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.