2023. február 4., 19:16

Kisudvarnoki rekorder Ázsiában

A felvidéki játékosok között kevés olyat találunk, aki a Premier Leauge-ben is megfordult, de még kupadöntőt is játszhatott Angliában. Kiss Filipnek igazán gazdag a pályafutása, ami még korántsem ért véget. A kisudvarnoki futballista tavaly nyáron klubot váltott, és eligazolt Szaúd-Arábiából.

Kiss Filip

Idén nyáron már hat éve lesz annak, hogy Ázsiában szerepelsz. Tavaly nyáron lejárt a szerződésed a szaúdi Ettifaq csapatánál, és az Egyesült Arab Emírségekbe igazoltál.

Furcsa helyzet volt számomra, hiszen az utolsó percig nem tudtam, hol folytatom. Nem voltam emiatt ideges, számomra az volt a legfontosabb, hogy egészséges legyek, és folyamatosan játsszak, de a tavalyi szezon végeztével még nem tudtam hol fogom folytatni. Azzal ugyanis, hogy van már családom, más a helyzet, mint azelőtt volt. Nem volt a legjobb érzés, de szerencsére sikerült találnunk csapatokat, amelyek érdeklődnek irántam. 

Ha jól tudom, a DAC-cal is kapcsolatban álltál, voltak esetleg konkrét tárgyalások is? 

Igen, a DAC-cal még márciusban voltak a tárgyalások.

Haza is jöttem volna, de fontos volt számomra, hogy hosszabb időre legyen szerződésem. Sajnos, végül nem sikerült megegyeznünk, és nem is ez volt a gond, a DAC-ban éppen edzőváltás zajlott, ami elhúzódott.

Nekem pedig időközben jött ez az emirátusi lehetőség, és választanom kellett. 

Akkor tehát komolyan foglalkoztat a hazatérés?

Szeretnék itthon lenni, de ez attól is függ, milyen ajánlatot kapok. Az a tervem, hogy egyszer visszakerüljek a DAC-ba, oda, ahonnan indultam. Jól érzem magam a pályán, és még jó pár év bennem van.

Az lenne az álmom, hogy egyszer vissza tudjak igazolni Szlovákiába, de ez még a jövő zenéje. Hozzátenném, Magyarország is opció számomra, hiszen onnan is voltak ajánlataim. 

Milyen benyomásokkal távoztál a szaúdi klubodtól? A bajnokságban 126 mérkőzésen léptél pályára, amivel európai csúcstartó lettél.

Öt évet töltöttem a csapatnál, és a családommal együtt nagyon jól éreztük magunkat. Azt is lehet mondani, majdnem az otthonunk volt. Eddig nem nagyon volt a középpontban a bajnokság, de Cristiano Ronaldo megérkezésével ez máris változott.

Ami a rekordot illeti, azt tudtam, hogy sok meccsen pályára léptem a szaudi klubomban, de nem gondoltam volna, hogy én vagyok a legtöbb meccset játszott európai.

Számomra az többet jelentett, hogy öt évig játszhattam a  szaudi csapatomban.

Végül az emirátusi El-Ittihad Kalba szerződtetett. Mennyire volt nehéz a beilleszkedés?

Nem volt nehéz, hiszen a két bajnokság között nincs nagy különbség, mindkét bajnokságban több külföldi szerepel. Egyébként öt külföldi szerepelhet egy csapatban, és három 21 éven aluli. Szaúd-Arábiában valamivel több külföldi szerepel, így ott magasabb a bajnokság színvonala. A beilleszkedéssel nem volt gond, a körülmények hasonlóak, valamint az időjárás is. A családom is nagyon jól érzi magát, még könnyebb is nekik, hiszen más a világ itt, mondhatni már majdnem európai.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2023/5. számában.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.