Ki a jobb, mi a jobb?

Száraz Dénes 2018. december 02., 20:00

Két Most-Hidas szavazó beszélget a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjaink kisorsolását követően. Te, mit szólsz, egy csoportba kerültek a szlovákok a magyarokkal, az egész pártunk egy csoportban van, és mégis egymás ellen! Megáll az ész! Kimegyünk majd a szlovák-magyar focimeccsekre? Menjünk hát, de kinek fogunk szurkolni?

Fotó: TASR

Hát a budapesti mérkőzésen a magyaroknak, a pozsonyi visszavágón meg a szlovákoknak. Aztán győzzön a Jobbik! És ha nem Pozsonyban lesz a visszavágó, hanem esetleg Dunaszerdahelyen? Akkor majd a vendégszektorba ülünk! Jó, de melyik lesz a vendégszektor? A zászlók és sálak alapján majd meglátod! A fenébe is, nem lesz könnyű, meglátod, egyik sem akar majd vendég lenni! Aztán majd a hazai szektorok tömve lesznek, nagyon nehéz lesz oda jegyet szerezni, a vendégszurkolók számára fenntartott helyek meg üresen maradnak, mi meg hoppon!

Te, mit gondolsz, a főnök hova akar majd ülni? Gondolod, szereti a focit? Inkább Ficot!
Komolyra fordítva szót, szerintem Béla Budapesten majd a vendégszektorba vesz magának jegyet, VIP-eset nem kaphat, olyat Viktor nem enged neki, hiszen anno kijelentette, hogy ő Slovan – szurkoló, csak ezért. És ha esetleg a molos Oszkár szerez neki? Vannak jó kapcsolatai odaát is! Majd bolond lenne,  esetleg csak akkor, ha megígéri neki Béla, hogy összefognak az MKP-val. No, azt lesheted! Inkább ne lásson soha többé focit, még a csocsóasztalát is kihajítja az ablakon, és csukát sem eszik soha többé! Hamarabb lesz Hamšík honosítva a magyar válogatottba, mint az! Hamarabb lesz háreme Dzsudzsák Balázsnak az araboknál, mint  egy felvidéki magyar összefogás! Ne röhögtess, sírhatnékom van inkább emiatt! Háreme Dzsudzsáknak, nem Gulácsit akartál mondani? Annyit kapott az észtektől is!

És mit gondolsz, ha mégis Pozsonyban rendezik majd a szlovák-magyart, akkor Béla hova szerez magának helyet? Ha addig még együtt lesz a koalíció, nem kérdés, akkor semleges, vegyes és VIP-es lesz, ha még nem, akkor a szlovákjai közé ül, hiszen lesznek itt hamarosan mindenféle választások, a magyarok meg úgyis rászavaznak mindig! És a túloldalt zörög a léc igen erősen, ott a helye közöttük! Mi majd hozzuk magunkat, ő meg hozza magával a szlovákjait!

Ami meg a mi szurkolásunkat illeti, úgy érzem, abban is a főnököt kellene követnünk! Egyszer már ki is jelentette  nyilvánosan, hogy egy ilyen meccsen a szlovákoknak szurkolna. Legyünk pontosak és következetesek, azt egy Ferencváros– Slovan Bratislava labdarúgó mérkőzésre értette, és a kérdés pontosan úgy hangzott, hogy Budapesten kinek szurkolna ilyenkor? Azóta nem sűrűn jár a magyar fővárosba, pedig a Vidám Park helyén is már állatkert van!

Teljesen mindegy mire értette Béla, a Slovan nem magyar csapat, érted? A szlovák válogatott se magyar, érted? Miért, mi még magyarok vagyunk, érted?

0 HOZZÁSZÓLÁS