2024. január 21., 11:01

Két vesztes mérkőzés után fölényes győzelmet aratott a HC DAC

Idegenbeli bajnokival folytatta szereplését a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokságban (MOL Liga) a címvédő HC DAC. A dunaszerdahelyi lányok ezúttal a cseh Zlín otthonában vendégeskedtek és fölényes győzelemmel szerezték meg idei első győzelmüket.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

A Nagymihály és a Kynžvart elleni vesztes mérkőzések után megszerezte idei első sikerét a 2024-es naptári évben a HC DAC. Debre Viktor együttese a Zlín otthonában fölényes győzelmet aratott, egy percig sem forgott veszélyben a sárga-kékek győzelme.

A címvédő dunaszerdahelyi lányok nagy fölénybe kerültek már az első percekben, amit az eredmény is hűen tükrözött, ugyanis a hatodik percben már 5-0-ra vezettek Sáriék.

Ezt követően a csehek próbálták tartani az ötgólos különbséget, de nem sok sikerrel. Az első negyedóra végére már nyolc gólra nőtt a sárga-kékek előnye. A dunaszerdahelyi együttes nagy fölényben játszott, és folyamatosan növelte előnyét, az első játékrész végére tízgólos előnyt épített ki a címvédő.

Szünetről visszatérve sem változott sokat a játék képe, a vendégek még nagyobb fölénybe kerültek, és egyre csak nőtt a különbség a két csapat között.

A mérkőzés 40. percében már 14 gól volt a különbség a DAC javára.

A csallóközi együttes az utolsó negyedórában sem vett vissza, és folyamatosan növelte előnyét, aminek a vége egy fölényes 18 gólos siker lett. A sárga-kékek ezzel első győzelmüket szerezték meg a MOL Ligában a 2024-es naptári évben, és két vesztes mérkőzés után győztek.

Győzelmének köszönhetően a DAC a tabella második helyét foglalja el, de óriási a csata a dobogós helyezésekért, ugyanis a Most és Kynžvart egyaránt 21 ponttal áll a dunaszerdahelyi együtteshez hasonlóan.

"A mai mérkőzésen magabiztos győzelmet arattunk a sok hiányzónk ellenére is. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, működött a védekezésünk, és támadásban is nagyszerű dolgokat csináltunk. Már az első félidőben eldöntöttük a két pont sorsát. A második játékrészben is magabiztosan kézilabdáztunk, és tovább növeltük előnyünket. Gratulálok a lányoknak!” - nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző.

MOL Liga, 14. forduló:

Handball PSG Zlín - HC DAC Dunaszerdahely 25-43 (13-23)

A DAC gólszerzői: Sári Barbara 11, Juhos Kata 9, Eliška Desortová 6, Pénzes Mónika 5, Hornyák Bernadett 3,  Valeria Policarpo 3, Demeter Virág Orsolya 2, Kovács Noémi 1, Mészáros Réka 1, Jovana Ilić 1, Bugár Cintia 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.