2021. április 1., 20:15

Két válogatott játékos is megsérült, a DAC a FIFA-hoz fordulhat kártérítésért

A válogatott szünet igazán érzékeny érintette a dunaszerdahelyi alakulatot, ugyanis a DAC két kulcsembere is megsérült, így biztosan többhetes kihagyás vár Bernd Storck kulcsembereire.

Fotó: m4sport.hu

A kéthetes válogatott szünet alatt a dunaszerdahelyi DAC több kulcsjátékosa is hazája válogatottját képviselte ezen időszak alatt. Sajnálatos módon a DAC két magyarja is sérülést szenvedett a magyar válogatottban.

Mint arról korábban beszámoltunk, Schäfer András sérülése nem komoly, péntektől a MOL Akadémián készül, de biztosan kihagyja a hétvégi Zsolna elleni mérkőzést. A DAC csapatkapitányának, Kalmár Zsoltnak már komolyabb a sérülése, de nem tudni pontosan, mennyit kell kihagynia. Így jelen esetben a DAC három magyarja is a maródiak listáján található. Igaz, Vida Máté felépülése már a végső stádiumban van, de visszatérése a pályára még kérdéses.

Kalmár másodszor szenvedett komoly sérülést a válogatottban

A válogatott mérkőzések mindig is kockázatot jelentettek és magukban rejtették a sérülések magasabb számú előfordulását a klubcsapatok számára, hiszen jó formában lévő játékosaik a válogatottban is lehetőséget kapnak. Egy sérülés azonban sohasem jön jókor, főleg Kalmár esetében igaz ez, hiszen mint emlékezhettünk, a Puskás Aréna megnyitóján is súlyos bokasérülést szenvedett.

A sárga-kékek kapitánya nem adta fel és újra felépítette magát, amit kiváló formája is igazolt, hiszen élete formájában futballozott a szezon eddigi részében.

A DAC a hétvégén Zsolnán lép pályára a második helyet döntően befolyásoló rangadón, majd a következő fordulókban hazai pályán a pozsonyi Slovant és szintén hazai pályán a Trencsén együttesét fogadják.

Kalmár Zsolt sérülése azért is érintheti érzékenyen a csallóközi együttest, ugyanis a sárga-kékek csapatkapitánya a Fortuna Liga legproduktívabb játékosának számított a szezon eddigi részében, 13 góllal és öt gólpasszal.

Mit tehetnek a sárga-kékek?

Ilyen esetekben, mikor egy válogatott futballista megsérül hazája válogatottjában, az adott ország szövetsége, jelen esetben az MLSZ, nem köteles kártérítést fizetni a DAC-nak.

A dunaszerdahelyi együttes ebben az esetben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordulhat segítségért, mivel a világbajnoki selejtezők során történő sérülések esetén a FIFA nyújthat némi kártérítést a klubcsapatoknak, egy klubok érdekeit védő program alapján.

Arról, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség mennyi kártérítést fizethet Kalmár Zsolt és Schäfer András sérülése után, nem tudni.

A válogatott szünet alatt a dunaszerdahelyi együttes kilenc játékosa is képviselte hazáját, többek között Martin Jedlička Csehországot és Marko Divković Horvátországot az U21-es Európa-bajnokságon, a moldáv Ion Nicolaescu és a két panamai válogatott Eric Davis és Cesar Blackman is pályára lépett a válogatottban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.