2023. május 22., 09:08

Két DAC-játékos a Fortuna Liga álomcsapatában, Krstović két díjat is bezsebelt

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) szombati zárófordulója után egy ünnepélyes gálaest keretein belül vasárnap este kihirdették a szezon legjobbjait és a bajnokság álomcsapatát is díjazták.

Fortuna Liga
A szezon álomcsapata
Fotó: fortunaliga.sk

Vasárnap este Szencen került megrendezésre a Fortuna Liga szokásos év végi ünnepélyes gálaestje, melyen a szezon legjobbjait díjazták. Többek között a szezon legjobb játékosát, gólkirályát, legjobb edzőjét és játékvezetőjét, valamint az év fiatal tehetségét is díjazták.

A remek szezont futó dunaszerdahelyi DAC játékosai is érdekeltek voltak, hiszen több díjat is bezsebeltek a DAC játékosai.

A sárga-kékek támadója Nikola Krstović nagy szezont futott, hiszen 18 góllal a Fortuna Liga gólkirályi címét is megszerezte. A 23 esztendős montenegrói támadó a szurkolói szavazatok alapján nagy fölénnyel a Fortuna Liga szurkoló díját is megszerezte.

A szakemberek döntése alapján a bajnokság legjobbjának ifj. Vladimír Weisst választották meg, megelőzve Robert Polievkát és Juraj Kuckát. Az év edzőjének a Slovan vezetőedzőjét, idősebb Vladimír Weisst választották meg, míg a szezon felfedezettje a trencséni Artúr Gajdoš lett.

Az est fénypontja a szezon álomcsapatának kihirdetése jelentette. 

A Fortuna Liga 2022/23-as idényének álomcsapatában pedig két DAC-játékos is helyet kapott, nevezetesen Miroslav Káčer és Nikola Krstović személyében.

A szezon álomcsapatában óriási a Slovan dominancia, hiszen a bajnok pozsonyiak hat játékosa is bekerült a szezon álomcsapatába. Némi meglepetésre a bonzérmes Nagyszombat egyetlen játékost sem delegál a szezon álomcsapatába. Összesen öt csapat játékosai adják a szezon álomcsapatát, a Zsolna, Slovan, DAC, Zólyombrézó és a Besztercebánya.

A Ligás Klubok Uniója is megnyitotta a Hírességek Csarnokát, amelyet a független szlovák bajnokság 30. évfordulója alkalmából hoztak létre. A játékosok kategóriájában elsőként a DAC legendás játékosát Pavol Diňát választották be, aki elsőként szerzett gólkirályi címet a DAC színeiben, míg az edzők kategóriájában Jozef Jankech került a Hírességek Csarnokába.

A Fortuna Liga 2022/203-as idényének álomcsapata:

Ľubomír Belko (Zsolna, 9 szavazat) - Jurij Medveděv (Slovan, 9 szavazat), Guram Kashia (Slovan, 18 szavazat), Marek Kristián Bartoš (Zólyombrézó, 10 szavazat), Lucas Lovat (Slovan, 13 szavazat) - Aleksandar Čavrič (Slovan, 16 szavazat), Juraj Kucka (Slovan, 18 szavazat), Miroslav Káčer (DAC, 13 szavazat), Vladimír Weiss (Slovan, 23 szavazat) - Róbert Polievka (Besztercebánya, 25 szavazat) - Nikola Krstovič (DAC 1904, 23 szavazat)

A gálaest további díjazottjai:

A legjobb játékos: ifj. Vladimír Weiss (Slovan)
A legjobb edző: id. Vladimír Weiss (Slovan)
A Fortuna Liga gólkirálya: Nikola Krstović (DAC) – 18 gól
Szurkolók díja: Nikola Krstović (DAC)
Az idény felfedezettje: Artur Gajdoš (Trencsén)
Fair-play díj: Rózsahegy
A legjobb játékvezető: Ivan Kružliak

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.