2018. augusztus 29., 14:10

Kerületi Labdarúgó-bajnokságot hoz létre Kassa megye

A Kassa Megyei Önkormányzat képviselő-testülete jóváhagyta egy új, Kerületi Labdarúgó-bajnokság létrehozását célzó projektet. A bajnokság 2019 januárja és márciusa között zajlik majd.

labda01.jpg
Fotó: TASR

A Kerületi Labdarúgó-bajnokság (KFL) – A Kassa Megyei Önkormányzat elnökének téli kupája nevű bajnokságot a Kelet-Szlovákiai Labdarúgó-szövetség (VsFZ) szervezi.

„A bajnokság a 2019-es megyei költségvetést terheli majd, s hogy milyen mértékben, az a csapatok regisztrációja és a liga játékrendszerének meghatározása után derül majd ki” – közölte a Kassa Megyei Önkormányzat hivatala. A regisztráció 2018. október 31-ig zajlik.

A hétfőn jóváhagyott projekt szerint a megyei önkormányzat állja majd a bírók meccsenkénti 220 eurós tiszteletdíját, valamit a multifunkciós pályák bérlését, a tervek szerint Kassán, Szepsiben, Tőketerebesen, Nagymihályban, Iglón és Sátoraljaújhelyen. A bérlet becslések szerint meccsenként 20-120 euró közötti összegbe kerülne. A Kassa Megyei Önkormányzat hivatala által felhozott példa alapján egy 192 futballklubbal folyó labdarúgó-bajnokság a megye költségvetését 63 725 euróval terhelné.

A tervek szerint 2019-ben a KFL keretében egy diákbajnokságot is szerveznének a megye területén található középiskolák tanulói számára. A résztvevő iskolák motivációként mezeket és labdákat kapnának a megyétől.

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke már a választások előtt prioritásai között nevezte meg a bajnokság létrehozását, amely egyrészt minőségi téli felkészülésre adna lehetőséget a futballcsapatoknak, másrészt a középiskolás diákoknak is lehetőséget biztosítana a sportolásra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.