2020. november 16., 08:22

Kalmár Zsolt: A csapat jó teljesítményt nyújtott, akár nyerhettünk is volna

A magyar válogatott a csütörtöki sikeres Európa-bajnoki kvalifikáció után, ezúttal a Nemzetek Ligájában lépett pályára, szintén hazai pályán, a Puskás Arénában. Az ellenfél ezúttal a szerb válogatott volt és a mieink 1-1-es döntetlent értek el több kulcsember hiányában is.

Fotó: mlsz.hu

A magyar válogatott vasárnap este a Nemzetek Ligájában léphetett pályára a B divízió 5. fordulójában.

A válogatott kispadján ezúttal Gera Zoltán foglalt helyett, miután Marco Rossi után másik segítője, Cosimo Inguscio is koronavírusos lett, így nem lehetett ott a vasárnapi mérkőzésen a magyar válogatott kispadján.

A mieink végül döntetlent értek el hazai pályán a szerbek ellen, a magyar csapat gólját a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt szerezte, Nikolics passzából. A mérkőzést követően a játékosok és Gera Zoltán is nyilatkozott az M4 Sportnak.

A csapat jó teljesítményt nyújtott. Van egy kis hiányérzetem, hiszen nyerhettünk volna. Végig uraltuk a mérkőzést, támadtunk, de kaptunk egy gólt, viszont ez után is mindent folytattunk úgy, ahogy Marco Rossi mondta a mérkőzés előtt

– nyilatkozta a mérkőzést követően az egyenlítő találat szerzője, Kalmár Zsolt.

A Marco Rossit és Cosimo Inguiscio-t helyettesítő Gera Zoltán megtiszteltetésnek tartotta, hogy ő irányíthatta a válogatottat a szerbek ellen.

Az első félidő nagyon jól működött, a szünetben azt beszéltük, hogy ezt kell folytatni, agresszíven kell letámadni. A második félidőben kezdtünk fáradni, de ugyanúgy megvoltak a lehetőségeink. Ha reálisan nézzük, nyerhettünk volna egy nagyon komoly ellenfél ellen.”

„Az izlandi találkozó sokat kivett a játékosokból, szerintem ez egy nagyon komoly teljesítmény volt a csapat részéről. Örültem, hogy itt lehettem, ez egy óriási megtiszteltetés - értékelt a lefújást követően Gera Zoltán az M4 Sport kamerái előtt.

Szalai Ádám hiányában a csapatkapitányi karszalagot Nemanja Nikolics viselhette, aki egy szenzációs gólpasszt is kiosztott Kalmár Zsoltnak.

Büszke vagyok a csapatra, hogy 4-5 alapember távollétében is jól tudtunk játszani, vagyis bárki száll be a fiúk közül, fel tudjuk venni a versenyt nálunk erősebb csapatokkal is. Kalmár Zsolt mozgása parádé volt, szép gólt szereztünk.”

„Nagy megtiszteltetés volt, hogy csapatkapitány lehettem, de Szalai Ádám nagyon hiányzott a pályán és a pályán kívül is. Hálás vagyok, hogy Magyarország lehetőséget adott, hogy megmutassam a tudásom - nyilatkozta Nikolics a mérkőzés után az M4 Sportnak.

A DAC játékosai közül Kalmár végig a pályán volt, míg Schäfer András csereként lépett pályára a 78. percben.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.