2018. június 20., 19:43

Ismerje meg a DAC grúz ellenfelét!

Mint arról a mai nap folyamán beszámoltunk, a DAC ellenfelet kapott az Európa-ligában. A sárga-kékek a selejtezőben a grúz Dinamo Tbiliszi ellen kezdenek. Ismerjük meg a csapatot.

DAC: a sárga-kéket megkezdték nyári felkészülésüket

A Dinamo Tbiliszi együttesét 1925-ben alapították, ezzel a legrégebbi és egyben legsikeresebb grúz labdarúgcsapat. A grúz együttes klubszíne a kék-fehér. A fővárosi együttes a 55 ezer férőhelyes Borisz Paicsadze Nemzeti Stadionban játssza mérkőzéseit, amely grúz válogatott otthona is egyben. A Dinamo vezetőedzője jelenleg Kahaber Kacsavara.

1981-ben megnyerte a kupagyőztesek Európa-kupáját, amely a klub legnagyobb sikere volt eddig. 1964-ben és 1978-ban szovjet bajnoki címet ünnepelt, 16 alkalommal lett grúz bajnok, 13 alkalommal hódította el a grúz kupát és 7 alkalommal diadalmaskodott a grúz szuperkupa döntőjében a fővárosi együttes.

A grúz együttes rengeteg nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, hiszen évek óta szereplői a nemzetközi kupáknak. Legutóbb a 2016/17-es kiírásban indultak a Bajnokok Ligájában ahol azonban a horvát Diamo Zágráb útját állta a grúz gárdának, majd átkerültek az EL-be ahol a görög PAOK ejtette ki a fővárosi gárdát. Összesen 153 mérkőzésen léptek pályára a nemzetközi porondon és ezalatt 67 győzelmat arattak, valmint 64 alkalommal szenvedtek vereséget a kék-fehérek, döntetlen pedig 22 alkalommal született mérkőzéseiken. Ebből 90 mérkőzést az Európa-ligában játszottak le ( 40-13-37). A klub jelenleg a 244. helyen áll az UEFA klubranglistáján.

 Híres játékosok és a jelenlegit keret... 

A 90-es években több híres grúz futballista is megfordult a fővárosi együttesben, többek között a Newcastle volt játékosa Temut Kecbaja, Sota Arveladze aki az amszterdami Ajax futballistája is volt, de olyan játékosok is futballoztak a Dinamo együttesben, mint Georgi Kinkaladze (Manchester City), Kaha Kaladze (AC Milan), Levan Kobiashvili (Schalke 04.).

 A grúz együttes összértéke a mértékadó transfermarkt szerint megközelíti a 5,15 millió eurót. A jelenlegi keret nagy részét grúz labdarúgók alkotják, mindössze három légiós taláható a Dinamo Tbiliszi keretében.

A csapat legértékesebb játékosa a 22 esztendős csapatkapitány Otar Kiteishvili 800 ezer euróval, valamint a 23 esztendős védekező középpályás Bakar Kardava 500 ezer euróval. A grúz csapat keretének átlagéletkora mindössze 22 év. 

Megközelíthetőség 

A grúz főváros Dunaszerdahelytől autóval körülbelül 3112 km-re található ami megközelítőleg 36 órás út. A legegyszerűbb módja a grúz főváros megközelítésének az a repülőgép, amellyel 3 óra alatt eljuthatnak a sárga-kékek szurkolói Tbiliszibe. 

Már a sorsolás után azonnal megindultak a charter gépek rendelései, melyet a dunaszerdahelyi Exit Travel Club szervez és várják a szurkolók jelentkezését. A szurkolók létszámától függően rendelnek repülőgépeket, így különjárattal utazhatnak a szurkolók Grúziába.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.