2019. február 6., 13:45

Infantino az egyetlen elnökjelölt

A jelenleg is hivatalban lévő Gianni Infantino lesz a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egyetlen elnökjelöltje a szervezet júniusi, tisztújító kongresszusán.

201605141233580.000000001a_fifa.jpg

A FIFA szerdai közlése szerint a kedd éjféli határidőig csak a 48 éves sportvezetőt jelölték a szükséges öt tagszövetségi támogatói levéllel.

Infantinónak így már csak az ilyenkor szokásos ellenőrzésen kell átesnie, hogy június 5-én, Párizsban egyetlen jelöltként újraválasszák a FIFA élén.

A szavazás formalitásnak tűnik, ugyanis két konföderáció, a dél-amerikai (CONMEBOL), illetve az észak- és közép-amerikai (CONCACAF) már a jelentkezési határidő lejárta előtt jelezte, támogatja a svájci ügyvédet.

Infantinót 2016 februárjában választották elnöknek, miután elődjét, Joseph Blattert "összeférhetetlenség" és "hűtlen kezelés" miatt eltiltották minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Infantino első teljes ciklusára kaphat majd bizalmat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.