2022. augusztus 16., 12:14

Indiában minisztériumi bizottság vette át a labdarúgó szövetség hatáskörét - ez persze nem tetszik a FIFA-nak

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.

üres focipálya
Fotó: unsplash.com
Illusztrációs felvétel

A FIFA hétfőn késő este azt közölte, hogy súlyosan megsértette az alapszabályát az indiai ifjúsági és sportminisztérium,

mivel felállított egy bizottságot, amely átvette az AIFF végrehajtó bizottságának hatáskörét.

A felfüggesztés azonnal hatályba lépett, és veszélyezteti az október 11-30. közötti időszakra tervezett U17-es női világbajnokság megrendezését Indiában,

de a FIFA "folyamatosan konstruktív kapcsolatban áll az indiai ifjúsági és sportminisztériummal, és reméli, hogy pozitív kimenetele lesz az ügynek".

A FIFA hangsúlyozta, a felfüggesztést feloldja, amint az AIFF vezetősége visszakapja a szervezet irányítását és a napi ügyek intézését.

Az indiai legfelsőbb bírósága májusban feloszlatta az AIFF-et, háromtagú bizottságot nevezett ki a szövetség alapszabályának módosítására és az új tisztségviselők választásának megszervezésére.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.