2018. augusztus 13., 14:59

III. liga: Magabiztos füleki győzelem

Izgalmas mérkőzésen nyert 4:1-re hazai pályán Fülek csapata a TJ Sklotatran Poltár ellen a közép-szlovákiai Tipos III. ligájának 2. fordulójában.

Füleki FTC
Fotó: Mede Alexander

Az első félidőben a fülekiek nyomás alatt tartották a poltáriakat, viszont az első gólt majdnem az ellenfél csapata szerezte meg egy ellentámadással, de csak a kapufáig jutottak. A félidő végén egy sikeres füleki támadást követően a 37. percben Fajd Mátyás góljának köszönhetően a füleki csapat megszerezte a vezetést, majd három perccel később Lazar Knezevic is betalált a hálóba. 2:0.

A második félidő hasonló izgalmakat tartogatott. Vízteleky János edző kényszercserét hajtott végre. 20 méterrel az ellenfél kapuja előtt szabálytalanságot követtek el a füleki Kelemen Gergő ellen, aki bokaficam miatt kénytelen volt elhagyni a pályát. Helyére Ibos Dominik lépett pályára. A 65. percben egy nagyon szép összjátéknak, egy tökéletes szélről jövő beadásnak és a beugró Ibos Dominiknak köszönhetően ismét Lazar Knezevic talált be a kapuba. A hazaiak ezzel már 3:0-ra vezettek. Nem csoda, hogy a füleki játékosok kicsit megnyugodtak az eredmény láttán. Jött is a szépítés a vendégek részéről: Búry Marek talált kapuba, 3:1-re módosítva ezzel az állást.

A 80. percben a fülekiek jutottak szöglethez. Lukás Hrnciar mesterien ívelt a tizenhatosba, Knezevic pedig ismét tökéletesen érkezett, s fejjel a léc alá bólintott. Ez a találat volt az utolsó a mérkőzésen, így a mintegy 700 néző elégedetten hagyta el az FTC stadionját. A fülekiek 4:1-re győztek. Vízteleky János csapata a győzelem után a tabella 2. helyén áll, és csak a gólkülönbség miatt maradnak le az MFK Zarnovica csapatától.  

Ez volt zsinórban a fülekiek 11. győzelme. A jövő héten az FK Železiarne Podbrezová B csapatával találkoznak idegenben. A fülekiek bíznak benne, hogy a csapat meghosszabbítja a nyerő szériáját és ismét győztesként tér haza.

Megosztás
Címkék