Így értékelték a zempléni sikert a DAC magyarjai

Ondik Gábor 2019. április 21., 12:20

Mint arról beszámoltunk, a DAC a szezon leghosszabb túráján idegenben negyedik alkalommal is legyőzte a Nagymihályt.

Fotó: fcdac.sk

A sárga-kékek hatpontos előnybe kerültek a Zsolnával szemben, akik hazai pályán szenvedtek vereséget. A mérkőzésen mi is ott voltunk és a sárga-kékek magyar játékosait kérdeztük a mérkőzés után.

A sárga-kékeket Zemplénben is hűséges szurkolótábora követte, és fantasztikus hangulatot teremtettek a Nagymihály otthonában. Az első félidőben a hazaiak két kapufát is lőttek, de a helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A mérkőzés után Vida Máté is kiemelte,

az első félidőben gyengébben futballoztak a vártnál, de végül sikerült gólt szerezni és begyűjteni a három pontot.

„Az első félidőben rengeteg hibával játszottunk, rendre körülményesen. Nem játszottunk jól, ki kell mondani. A második félidőben rúgtunk egy gólt, több helyzetünk volt utána, több gólt is rúghattunk volna, de azt el kell mondjam, az első félidőben a Nagymihály is szerezhetett volna gólt. Szerintem megérdemelt eredmény született és begyűjtöttük a három pontot.”

„Egyelőre még nem készültünk a Slovan elleni meccsre, mindig mérkőzésről mérkőzésre készülünk. Szeretnénk megverni a Slovant, akik holnap játszanak még a Rózsaheggyel. Nem tudjuk milyen eredmény születik, de mi szeretnénk elvenni a pozsonyiak veretlenségét.” - értékelt a mérkőzés után Vida Máté, a sárga-kékek magyar játékosa.

Tavasszal első alkalommal talált a hálóba Vida Kristopher, aki szezonbeli kilencedik találatát szerezte meg.

Képgalériánk:
Fotó: m4sport

A mérkőzés után a magyar támadó is kiemelte nagyon hajtós meccsen vannak túl, de a győzelem a lényeg és a három pont megszerzése.

„Ilyen párharcra számítottunk, nagyon küzdős meccset játszottunk, a pálya nagyon szörnyű volt. A saját játékunkat nehéz volt játszani, mi inkább a földön szerettünk volna focizni és a kispasszos játékot erőltetni. Próbáltunk egy gyors gólt szerezni valahogy, hogy utána egyszerűbb legyen a mérkőzés. Lett is területünk a középpályán, miután megszereztük a vezetést és szerencsére ki tudtuk használni.”

Az első félidőben az ellenfél lehetőségeiről, valamint a megszerzett a három pontról Kristopher a következőket nyilatkozta portálunknak:

„Szerencsések voltunk az biztos, szerencsénk az is, hogy a kapusunk most nagyon nagy formában van, úgyhogy csapatmunka volt ez a mai. Nagyon elfáradtunk szerintem, de boldogok vagyunk az eredménnyel és a három ponttal.”

Szezonbeli kilencedik góljáról és az üldöző Zsolna vereségéről, valamint a közelgő Slovan elleni derbiről is kérdeztük a magyar támadót:

„Nem éreztem olyan jól ezt a mérkőzést, valami nem stimmelt, viszont minden energiámat abba a gólba fektettem, a labdát a bal alsó sarokba sikerült legurítanom.

Nagyon örülünk annak, hogy a Zsolna most pontokat vesztett, a hat pont nagy előny,

persze megyünk még hozzájuk is. A Slovan már bajnok, így remélhetőleg könnyebben meg tudjuk őket fogni és így meglesz a második hely.” - értékelt portálunknak Kristopher  a mérkőzés lefújását követően.

0 HOZZÁSZÓLÁS