2021. január 29., 18:53

Ifjúsági BL-győztes középpályást igazolt a DAC

A téli átigazolási időszakban nagyon aktív a DAC. Újabb fiatal játékossal erősítette meg keretét. Bernd Storck korábbi játékosa érkezett kölcsönjátékra Angliából, jelentette be a dunaszerdahelyi együttes hivatalos honlapján.

Fotó: FCDAC

A dunaszerdahelyi DAC kerete újabb fiatal játékossal bővült, a csallóközi együttese hivatalos honlapján jelentette be a walesi Isaac Christie-Davies leigazolását, aki kölcsönbe érkezik az angol másodosztálybeli Barnsley csapatától. A 23 esztendős középpályás az első walesi futballista lesz a DAC történelmében és az első Ifjúsági BL-győztes futballista Dunaszerdahelyen.

A fiatal középpályás Brightonban született majd a Chelsea akadémiáján nevelkedett, ahol a 2015/16-os idényben megnyerte a londoni kékekkel az Ifjúsági Bajnokok Ligáját.

A londoni kékek színeiben később az U23-as csapatban szerepelt, 2018 nyarán pedig Liverpoolba szerződött. A vörösöknél Jürgen Klopp irányítása alatt a felnőtt csapattal edzett, viszont mérkőzésen a huszonhárom év alattiaknál kapott lehetőséget, méghozzá a Premier League 2-ben. Az első csapatban 2019 decemberében mutatkozhatott be, amikor is a Ligakupa negyeddöntőjében az Aston Villa otthonában a kezdőcsapatban kapott helyet.

Tavaly tavasszal a Cercle Bruges csapatánál szerepelt, amelyet akkor Bernd Storck irányított. Ígéretes pályafutását azonban egy sérülés és a belga élvonal koronavírus-járvány miatti, idő előtti befejezése vetette vissza. Nyáron az FC Barnsley igazolta le, ahol folyamatosan szerepelt a tartalék együttesben, és a II. angol liga hangulatába több alkalommal is beleszagolhatott a cserepadról, számolt be a játékos eddigi pályafutásáról a DAC hivatalos médiafelülete.

Bernd Storck vezetőedzővel már Belgiumban együtt dolgozhattam, ezért örömmel bólintottam rá erre az ajánlatra. A klub infrastruktúrája nagy hatással volt rám, a csapattársak nagyon jól fogadtak, így várom az elkövetkező hónapokat. A csapattal abszolvált első edzés után elmondhatom, hogy sok minőségi játékos van a DAC-ban, akik keményen dolgoznak és közösen igyekszünk teljesíteni az edzői utasításokat. Ami a célokat illeti, tudom, hogy a klub számára nagy kihívás a bajnoki címért való küzdelem. Bízom benne, hogy a lehető legtöbb mérkőzésen szerepet kapott és gólokkal, gólpasszokkal járulok hozzá ennek a nagy álomnak a beteljesüléséhez. Kreatív középpályás vagyok, tele energiával. Bízom benne, hogy ezt a pályán is képes leszek megmutatni és találatokkal, gólpasszokkal segítem a gárdát

- nyilatkozta a walesi középpályás, a DAC hivatalos honlapjának.

Isaac Davies
Fotó:  FCDAC

A DAC vezetőedzője Bernd Storck is örömmel konstatálta, hogy sikerült megszerezni egykori futballistáját.

Nagyon boldog vagyok, amiért sikerült őt megszereznünk. Jól ismerem a Barnsley egykori futballistáját, tavaly a Cercle csapatához is leigazoltam, amikor ott voltam vezetőedző. Egy nagyon érdekes és rendkívül tehetséges középső középpályásról van szó, aki megfordult a Jürgen Klopp által irányított Liverpoolban, sőt bekerült a felnőttek keretébe is. Sajnos a Cercle gárdájánál töltött időszakában komolyan megsérült és meg is kellett őt műteni, most már teljesen egészséges, és minden bizonnyal nagy segítségünkre lesz a középpályán. Taktikailag nagyon éretten futballozik és így nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a csapat a következő szintre léphessen

– konstatálta Bernd Storck a klub hivatalos honlapján.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.