2024. január 8., 20:54

Huszonegy nap után a DAC is megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre

A Niké Liga ötödik helyén álló dunaszerdahelyi sárga-kékek 24 játékossal kezdték meg a téli felkészülését a tavaszi szezonra.

DAC
Fotó: dac1904.sk

A szlovák labdarúgó-bajnokságban (Niké Liga) szereplő dunaszerdahelyi DAC is edzésbe állt és 24 játékossal kezdte meg a felkészülést a tavasz idényre. A csallóközi együttes 21 nap pihenő után kezdte meg a felkészülést.

Az első napon több hiányzója is volt a dunaszerdahelyi együttesnek, többek között a szerb hálóőr, Aleksandar Popović, aki a pravoszláv karácsony miatt kedden csatlakozik a kerethez, valamint az elefántcsontparti támadó, Fernand Gouré szabadsága is tovább tart.

Nem volt ott már a csapattal a pár nappal ezelőtt közös megegyezéssel szerződést bontó görög védő Spyaros Risvanis sem. Nem lehetett a szezon első gyakorlásán a szír válogatott, Ammar Ramadon, aki az Ázsia-kupára készül Szíriával, míg Zoran Záhradník iskolai kötelezettségei miatt nem lehetett ott az első tréningen.

A sárga-kékek első edzéséről továbbá három játékos is hiányzott a klub hivatalos közleménye szerint. A Dunaszerdahelyen csak formáját kereső görög Ioannis Niarchos a szezon hátralevő részét Nagymihályban tölti kölcsönben, valamint Szolgai Máté a magyar élvonalban szereplő Mezőkövesd együttesénél vesz részt próbajátékon, míg a fiatal hálóőr, Gyurákovics Erik a DAC partneregyütteséhez, a Győri ETO-hoz tart.

Az edzők egyéni edzéstervet készítettek a játékosoknak a pihenőidőszakra. Ezek teljesítését folyamatosan és a mai nap során is ellenőrizte a stáb.

Az első nap ugyanis kimondottan a tesztelésről szólt, jegyzi meg a DAC hivatalos közleményében.

A DAC első edzésén részt vevő játékosok: Petráš, Veszelinov, Kaltsas (kapusok) - Brunetti, Kaša, Mendez, Csinger, Nathan, Urblík, Pinto, Gruszkowski, Dimun, Romero, Čermák, Herc, Vitális, Veselovský, Andzouana, Káčer, Gavrić, Barišić, Redzic, Trusa, Krivokapić

A téli felkészülés menetrendje:
Január 8.: a téli felkészülési időszak kezdete
Január 20., 13:00 óra: DAC 1904 – TSV Hartberg (Ausztria, 1. liga)
Január 26., 15:00 óra: FK Austria Bécs (Ausztria, 1. liga) – DAC 1904
Február 3.: DAC 1904 – FC Zlín (Csehország, 1. liga)

A DAC első bajnoki mérkőzését hazai pályán játssza február 10-én a Szakolca ellen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.