2023. november 29., 08:20

Hosszabb kihagyás vár Kalmár Zsoltra

Az OTP Bank Ligában szereplő Fehérvár FC magyar válogatott középpályása Kalmár Zsolt a hétvégi Kecskemét elleni hazai bajnokin újra megsérült. A székesfehérvári együttes hivatalos közleményben jelentette be, mennyit kell kihagynia a DAC korábbi játékosának.

 

Kalmár Zsolt - labdarúgás - 2023
Fotó: fehervarfc.hu

A magyar labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában a Fehérvárt érzékeny veszteség érte, ugyanis a 3-3-ra végződő Kecskemét elleni hazai bajnoki vezéráldozattal járt. A fehérváriak kiválósága Kalmár Zsolt a 29. percben sérülés miatt hagyta el a pályát, mivel fájdalmas arccal került a gyepre. A 28 esztendős magyar válogatott futballista az ágyékát fájlalta, majd fájdalmas arccal hagyta el a pályát. A Fehérvár kedden hivatalos honlapján jelentette be a játékos diagnózisát.

“Kalmár Zsolt a Kecskemét elleni mérkőzésen egy rossz mozdulat következtében lágyéktáji sérülést szenvedett. Az elvégzett képalkotó vizsgálatok alapján játékosunk várhatóan hosszabb kihagyásra számíthat” - idézi a Fehérvár FC hivatalos honlapja dr. Kovács Tibor, csapatorvost.

Hogy pontosan milyen hosszú időre vált harcképtelenné a DAC korábbi csapatkapitánya, arról nem tesz említést a fehérváriak közleménye. A csakfoci.hu beszámolója szerint Kalmárnak pár hónapot kell kihagynia és tavasszal térhet vissza a pályára, legkésőbb tavasz közepén, így tehát ha ezt követően formába lendül, akkor ott lehet az Európa-bajnokságon a magyar válogatottal.

A DAC korábbi játékosának már több komoly sérülése is volt pályafutása során, a legutóbbi Európa-bajnokságot is sérülés miatt kellett kihagynia, akkor több, mint egy évig nem léphetett pályára a magyar válogatott kiválósága.  

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.