2021. július 29., 22:46

Hősies küzdelem után nem jött össze a bravúr a DAC-nak

Nem sikerült a bravúr a dunaszerdahelyi sárga-kékeknek a Partizan Belgrád elleni Európa Konferencia Liga-selejtező visszavágóján. A DAC végig méltó ellenfele volt a belgrádi együttesnek, sőt közel is álltak a bravúrhoz, de végül a szerb gárda érvényesítette a papírformát és továbbjutott.

DAC-Partizan
Fotó: dac1904.sk

A belgrádi kezdőhöz képest Németh Antal, a DAC vezetőedzője négy helyen is változtatott a dunaszerdahelyi visszavágón. A csallóközi együttes nem ijedt meg nagynevű ellenfelétől és aktívan is kezdték a találkozót.

A mérkőzés harmadik percében Divković éles szögből veszélyeztetett, de a belgrádi hálóőr szögletre mentett. Az első negyedórában a házigazdák játékán érződött, itt ma este tovább szeretnének jutni.

A 20. percben a szerbek előtt is komoly helyzet adódott, egy szöglet után Saničanin fejelt kapura, azonban Jedlička bravúrosan védett. Ezt még megúszták a sárga-kékek, a következő szögletnél, a DAC védői nem figyeltek eléggé és Pantić megszerezte a vezetést a belgrádi együttesnek, ezzel összesítésben kétgólosra növelté előnyüket a fekete-fehérek.

A DAC hátrányban sem adta fel és hősiesen küzdöttek a lelkes hazai publikum előtt, sőt a 26. percben Sharani ziccerbe is került, de a szerb kapusnak szerencséje volt és hárította a ghánai támadó ziccerét. A folytatásban a szerbek néha durvább belépőkkel akadályozták meg a DAC támadásait, az viszont megfigyelhető volt, hogy a belgrádi együttes is zavarba volt hozható, főként a szélső védők.

Az első játékrész hajrája parázs pillanatokat is tartogatott, a játékvezető sárga lapokkal próbálta megfékezni az indulatokat.

Az első félidő utolsó perceiben a szerbek előtt akadt óriási lehetőség, Ricardo helyzetét Jedlička óriási bravúrral tolta a kapufára, így szünetre maradt az egygólos belgrádi vezetés.

Szünetről visszatérve Németh Antal cserére szánta el magát és Nebyla helyett Balić lépett pályára. A sárga-kékek mindent megpróbáltak a második félidőben az egyenlítés érdekében és méltó ellenfelei is voltak a szerb sztárcsapatnak. A csallóközi együttes előtt több ízben is komoly egyenlítési lehetőség adódott, de legközelebb a gólhoz Schäfer András járt, aki a kapufát találta telibe, húsz perccel a vége előtt.

A DAC az első mérkőzéshez képest jobban futballozott, de ezúttal hadilábon álltak a szerencsével, a szerbek pedig kihasználták a sárga-kékek hibáit.

Tíz perccel a vége előtt Taiwo ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, de Balić nem tudta gólra váltani a komoly egyenlítési esélyt, miután Popović nagy bravúrral megfogta a büntetőt. A végén a szerbek végleg eldöntötték a továbbjutását kérdését, miután Ricardo Gomes beállította a végeredményt.

Az esélyesebb Partizan végül továbbjutott, de a DAC játékosainak nincs miért szégyenkezniük, hiszen méltó ellenfelei voltak a szerb sztárcsapatnak a két mérkőzést tekintve és újabb komoly tapasztalatot szereztek az európai kupaporondon.

Európa Konferencia Liga, 2. selejtezőkör, visszavágó:

FC DAC 1904 – Partizan Belgrád 0-2 (0-1)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, 4085 néző, v: Bieri (svájci)

Gólszerzők: 20. Pantić, 80. Ricardo

Sárga lapok: 35. Beskorovainyi, 51. Vera, 89. Nicolaescu, ill. 11. Urošević, 16. Vujačić, 35. Pantić, 50. Jojić

DAC: Jedlička - Kružliak, Beskorovainyi, Brunetti - Vera (81. Vera), Nebyla (46. Balić), Njie (70. Moumou), Schäfer, Ciganiks - Divković (81. Nicolaescu), Sharani (57. Taiwo)

Partizan Belgrád: Popović - Lotovac, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić (71. Ščekić), Zdjelar - Marković (61. Jović), Natcho (61. Holender), Pantić (86. Milovanović) - Ricardo (86. Pavlović)

Továbbjutott a Partizan Belgrád, kettős győzelemmel 3-0-s összesítéssel.

Megosztás
Címkék