2024. január 26., 13:19

Hoppá! A szezon végén távozik Jürgen Klopp a Liverpool kispadjáról

Péntek délelőtt jött a váratlan hír, Jürgen Klopp a szezon végén befejezi munkáját a Liverpool csapatánál. 

Jürgen Klopp
Fotó: TASR

Mindenkit váratlanul ért a hír, a német szakvezető a liverpooliak X-fiókján közzétett videóban számolt be távozásáról. 

„Igen, el kell mondanom. – kezdte mondandóját Klopp. – Az idény végeztével távozok a klubtól. Megértem, hogy ez sokaknak sokkot fog okozni így első hallásra, de meg tudom magyarázni, legalábbis megpróbálom megmagyarázni. Mindent szeretek ezzel a klubbal, a várossal és a szurkolókkal kapcsolatban. Ennek tudatában a döntésem azt mutatja, hogy meggyőződtem a lépésem helyességéről. A helyzet az, hogy kezdek kifogyni az energiából. Félreértés ne essék, most még teljesen jól vagyok, de már egy jó ideje tudom, hogy előbb-utóbb ezt be kell majd jelentenem. Szóval most még jól vagyok, de azt is tudom, hogy ezt a munkát nem tudom vég nélkül megismételni. Az együtt töltött idő, az együtt átélt élmények és sikerek, illetve az irányotokban érzett tisztelet és szeretet tükrében a legkevesebb, amivel tartozom nektek, az maga az igazság.”

Arról egyelőre nincs hír, hogy a német szakvezető befejezi-e edzői pályafutását, vagy más klub kispadjára ül le. 

 

Közben egyre több helyen jelentek meg hírek, hogy a német edző posztját a Bayer Leverkusennel szárnyaló Xabi Alonso veheti át. A korábban játékosként Liverpoolban megforduló spanyol szakvezető a pénteki sajtótájékoztatón reagált az erről szóló híresztelésekre. „Nagyon jól érzem magam Leverkusenben, élvezem itt a munkát. Minden nap egy új kihívás, csodálatos ez az utazás, amelyen itt részt vehetek. Őszintén szólva nem gondolkozom a következő lépésről, csak arról, ami itt és most történik velem.” - mondta Xabi. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.