2022. augusztus 27., 20:11

Hiába vezetett, kikapott hazai közönsége előtt a DAC

A Fortuna Liga hetedik fordulójában a dunaszerdahelyi sárga-kékek hazai közönség előtt a Trencsén együttesét fogadták, és hiába vezettek a sárga-kékek, nem sikerült otthon tartaniuk a három pontot.

dac
Fotó: dac1904.sk

Az elmúlt fordulóban a dunaszerdahelyi DAC elszenvedte első vereségét a kerületi rivális Nagyszombat otthonában, így Adrian Guľa védencei hazai pályán mindenképpen javítani szerettek volna a trencséniek ellen. A kezdő sípszót megelőzően a DAC remek formában lévő támadója Nikola Krstović két egyéni elismerést is átvehetett, miután július hónap legszebb gólja mellett július legjobb játékosának járó elismerést is átvehette a Trencsén elleni bajnoki előtt.

A sárga-kékek kezdőjében az új igazolás Enis Fazlagić első alkalommal kapott lehetőséget, míg a magyar futballisták közül, Veszelinov és Szánthó a kezdőben, míg Hahn, Kalmár és Balogh a kispadon kezdett.

Az már a mérkőzés előtt tudható volt, hogy a Trencsén ellen sem lesz könnyű dolga Guľa mester tanítványainak, hiszen a bajnokságban eddig a trencséniek lőttek a legtöbbször kapura.

A sárga-kékek a mérkőzés első felében sok hibával futballoztak és a helyzetek is elmaradtak. A vendég trencséniek játékában viszont benne volt a gól, a 22. percben Demitra nagy helyzeténél Veszelinov nagyot védett. A DAC hiába járatta többet a labdát, sokra nem nagyon mentek sokáig ezzel a hazaiak. A 24. percben a DAC gólfelelőse Nikola Krstović került nagy helyzetbe, de nem tudta góllal befejezni az akciót, így maradt a gól nélküli állás. A montenegrói támadó pedig helyzete után lent is maradt és ápolni is kellett. A mérkőzés 27. percében egy távoli lövés okozott riadalmat a DAC kapuja előtt, de Ibrahim lövése centikkel kerülte el Veszelinov kapuját.

Az ellentámadásból a sárga-kékek egy góllal válaszoltak, miután Ramadan szerezte meg a vezetést a házigazdáknak. A Fraditól kölcsönvett szír futballista második alkalommal kezdett, amit góllal hálált meg edzőjének.

A gól után megélénkült a DAC játéka, ami annak volt köszönhető, hogy a trencsénieket megfogta a hazaiak vezető gólja. Az első félóra után Káčer helyzetét védte nagy bravúrral Kukučka, majd pillanatokkal később Ciganiks bődületes távoli lövése a felső lécen csattant. A gól nagyon jót tett a DAC játékának, hiszen ezt követően egysértelműen Szánthóék voltak a jobb csapat a pályán. A szünetig azonban az eredmény már nem változott, ami egygólos dunaszerdahelyi előnyt jelentett a félidőre.

Fordulást követően a DAC látványosan visszavett, ami nem is maradt következmények nélkül.

A vendégek már az első félidőben is bontogatták szárnyaikat, de akkor még nem sikerült betalálniuk. A trencséni cserék pedig nagyon bejöttek, ugyanis a csereként pályára lépő Bainović egy remek beadás után fejelt a hálóba.

A trencséniek nem álltak meg az egyenlítő gól után sem és Bainović bődületes nagy gólt szerzett, Veszelinovnak esélye sem volt a hárításra.

A DAC mestere hiába küldte a pályára a három magyar játékost, Kalmárt, Hahn Jánost és Balogh Norbertet is, a hazaiak nem nagyon tudtak mit kezdeni a remekül szervezett trencséni védelemmel. A sárga-kékek formahanyatlása a lehető legrosszabb pillanatban következett be, hiszen jövő hét szerdán a nagy rivális pozsonyi Slovan otthonában lépnek pályára Kalmárék.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga), alapszakasz, 7. forduló:
FC DAC 1904 Dunaszerdahely – AS Trencsén 1-2 (1-0)
MOL Aréna, Dunazerdahely, 4507 néző, v.: Glova – Pozor, Kmec
Gólszerzők:
27. Ramadan ill. 65., 68. Bainović
Sárga lapok:
DAC 1904:
Veszelinov - Blackman, Brunetti, Muhamedbegovic, Ciganiks - Veselovský (78. Hahn), Fazlagić, Káčer (46. Dimun) - Szánthó (56. Kalmár), Krstović (56. Nicolaescu), Ramadan (84. Balogh)
Trencsén: Kukučka - Mičuda, Pires, Stojsavljević (75. Ďuriška), Madu - Labrinčík - Demitra (61. Kmeť), Ibrahim, Gajdoš (61. Bainović), Soares - Letenay (61. Sulaeman)
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.