2024. február 9., 12:53

Hétvégén az Ázsia- és Afrika Kupában is győztest hirdetnek

Végéhez közeledik a két kontinensviadal, az Ázsia- kupában szombaton, míg az Afrika Kupán vasárnap rendezik a döntőt.

Labdarúgás
Fotó: TotalEnergies Africa Cup of Nations Facebook-oldala

Kezdjük a keletiekkel. Hatalmas meglepetésre már korábban kiestek az egyik favoritnak tartott japánok, az elődöntőben pedig a Son által vezetett Dél-Korea is elbukott. Esélyesként tartották még számon Iránt is, akiknek azonban szintén nem sikerült bejutniuk a lusaili (Katar) döntőbe.

A fináléba így a 2022-es téli világbajnokság házigazdája Katar jutott be, az ő ellenfelük hatalmas meglepetésre a döntőig menetelő Jordánia lesz.

Valószínűleg kevesen számítottak ilyen felállásra, ezúttal azonban nem jött a papírforma, és két, korábban esélytelennek tartott válogatottból kerülhet ki a végső győztes. Katarnak feltehetőleg nem kell nagy motiváció, lényegében hazai környezetben hódíthatja el a címet.

Az Afrika-kupán sem volt hiány izgalmakból, itt azonban a fináléba végül két esélyesnek vélt csapat jutott be. A szerdán rendezett elődöntőkben elsőként Nigéria lépett pályára, és csupán büntetőket követően sikerült legyőzniük Dél-Afrikát.

Elefántcsontpartnak sem volt egyszerű dolga, azonban ők még a rendes játékidőben eldöntötték a továbbjutás sorsát. A Dortmund támadója, Sébastian Haller a 65. percben volt eredményes, amivel a döntőbe lőtte válogatottját.

A finálét vasárnap, közép európai idő szerint este kilenc órától rendezik az elefántcsontparti Abidjan városában, így Katarhoz hasonlóan Hallerék is hazai környezetben szerezhetik meg harmadik Afrika Kupa elsőségüket.   

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.