Herc duplájával idegenben győzött a szlovák U21-es válogatott

Ondik Gábor 2019. október 10., 10:07

Idegenben javított a szlovák U21-es válogatott a 2021-es Eb-selejtezősorozat 2. csoportjában. Az első fordulóban Azerbajdzsánban vereséget szenvedő szlovák válogatott az egykori dunaszerdahelyi Christian Herc duplájának köszönhetően győzött Lichteinsteinben.

Fotó: sfz.sk

Az Adrian Guľa vezette U21-es válogatott kezdőjébe ezúttal is bekerült DAC-játékos, Matej Oravec személyében, valamint egykori dunaszerdahelyi futballista, Christian Herc is a kezdőben kapott lehetőséget. A másodosztály góllövőlistájának éllovasa, Almási László a kispadon kezdett ezúttal is.

A találkozót a szlovák csapat kezdte erőteljesebben, és ez már az első negyedórában meghozta a vendégek számára a gyors vezetést. A pozsonyi Slovan fiatal tehetsége, David Strelec bólintott védhetetlenül a hazai hálóba, megszerezve első találatát tétmérkőzésen. A folytatásban is a vendégek uralták a mérkőzést, és újabb gólokat is szerezhettek volna: Herc és Tupta próbálkozása azonban nem talált utat a hazai hálóba. Az első játékrész vége előtt két perccel Bernát biztosította be a szlovák csapat kétgólos vezetését az első félidőben.

Szünetről visszatérve a hazaiak kettős cserével reagáltak a kétgólos szlovák vezetésre. A kihagyott szlovák helyzetek megbosszulták magukat, és a hazai csapat nagy meglepetésre négy perc alatt eltüntette kétgólos hátrányát, és egalizált Caglar és Frick góljaival.

A hazaiak nem örülhettek sokáig a döntetlen állásnak, miután egy perccel a hazai egyenlítést követően érkezett Herc, és ismét megszerezték a szlovák fiatalok a vezetést. A hazaiaknak erre már nem volt válasza, a hajrában pedig Herc másodszor is bevette Majer kapuját: duplájának köszönhetően a szlovák csapat megszerezte első győzelmét a seljetezősorozatban. Almási László csereként beállva bő negyedórányi lehetőséget kapott Adrian Guľa szövetségi edzőtől.

2021-es Eb-selejtezők, 2. csoport:
Lichteinstein U21- Szlovákia U21 2-4 (0-2)
Sportpark Eschen-Mauren, v.: Thorarinsson (izlandi)
Gólszerzők: Caglar (63.), Frick (67.) ill. Strelec (8.), Bernát (43.), Herc (68., 90+3.)Lichteinstein: Majer – Seemann (Mikus 55.), Grünenfelder, Unterrainer, Spirig – Hilti (Netzer 46.) – L. Graber (Beck 76.), Lüchinger, Frick (Schreiber 85.), N. Graber (Caglar 46.) – Koller
Szlovákia: Vantruba – Tomič, Šulek, Oravec, Sluka – Herc, Pokorný, Bernát (Adamec 64.) – Kolesár (Kovaľ 74.), Strelec (Almási 74.), Tupta (Chobot 90.)
0 HOZZÁSZÓLÁS