2023. november 25., 08:33

Hazai közönség előtt debütál a DAC újonnan kinevezett spanyol vezetőedzője

A novemberi válogatott szünetet követően hazai bajnokival folytatja szereplését a szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) hétvégi fordulójában a DAC. A csallóközi együttes a válogatott szünet alatt edzőt váltott és a spanyol Xisco Muñoz hazai közönség előtt debütál.

DAC
Fotó: dac1904.sk

A novemberi válogatott szünetet követően hazai pályán lép pályára a dunaszerdahelyi DAC. A sárga-kékek a sereghajtó Aranyosmarót csapatát látják vendégül.

A válogatott szünet alatt mindkét gárda vezetőedzőt váltott. Dunaszerdahelyen megköszönték Adrian Guľa munkáját és közös megegyezéssel szerződést bontottak a felek. A tabella hatodik helyén álló csallóközi gárda kispadjára pedig a Premier Leauge-ből jól ismert spanyol szakember Xisco Muñoz érkezik, aki a Watfordot irányította a PL-ben.

Az aranyosmarótiaknál is komoly változás történt a kispadon a válogatott szünetben és a bajnokságban eddig nyeretlen ViOn vezetősége úgy döntött, megköszönik Vladimír Cifranić munkáját és a szlovák válogatott egykori szövetségi kapitánya, Michal Hipp vette át a sereghajtónál a vezetőedzői feladatokat.

Az új vezetőedző változtatott néhány dolgon, az első edzéseken főleg a taktikára és a labdatartásra helyeztük a hangsúlyt. Mindenki tisztában van vele, hogy egymás megismeréséhez és az alkalmazkodáshoz idő kell, így az első napok főleg az alapdolgokról szóltak”

nyilatkozta Yhoan Andzouana, a DAC házi gólkirálya.

A sereghajtó aranyosmarótiak a Nagymihályhoz hasonlóan még nyeretlenek a bajnokságban, 14 fordulót követően. A ViOn három ponttal a tabella utolsó helyét foglalja el, míg a dunaszerdahelyi DAC a tabella hatodik helyéről várhatja a szombati mérkőzést. A sárga-kékek legutóbbi három bajnoki mérkőzésükön veretlenek maradtak, hazai pályán legutóbb a Rózsaheggyel játszott döntetlen a DAC, ami Adrian Guľa utolsó mérkőzése volt a csallóközi gárda kispadján.

DAC
Fotó:  dac1904.sk
Az augusztusi aranyosmaróti összecsapás nagyon nehéz volt, de az ellenfél iránti maximális tisztelet ellenére is bízom benne, hogy hazai környezetben könnyebbé tesszük magunk számára a mérkőzést. Egyértelmű célunk a győzelem, így a meccsbe még több energiát kell fektetnünk.

Az ősz végéig négy forduló van hátra, amelyeken a lehető legtöbb pontot akarjuk begyűjteni. Tudjuk, hogy főleg hazai pályán kellenek a három pontok” – nyilatkozta a szombati ViOn elleni mérkőzés előtt a kongói válogatott futballista, Yhoan Andzouana.

A két gárda legutóbb augusztusban találkozott, akkor a DAC az Aranyosmarót otthonában Káčer és Veselovský góljaival győzött.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, a két csapat legutóbbi tíz összecsapásán a DAC mindössze egyetlen vereséget szenvedett, ezeken a találkozókon nyolc győzelmet jegyeznek a sárga-kékek, egy alkalommal döntetlen született, míg 2022 februárjában a ViOn hazai közönség előtt 2-0-ra legyőzte a dunaszerdahelyi gárdát.

Mint arról beszámoltunk a szombati bajnokira a Gyere velünk DAC-ra! projekt keretein belül a nádszegi ötödikes diákok érkeznek, akik egy verset is írtak a DAC futballistáinak.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), alapszakasz, 15. Forduló:

November 24., péntek:

MFK Rózsahegy - AS Trencsén 17.30 (Nova Sport, Voyo)

November 25., szombat:

MFK Zemplén Nagymihály - ŠK Slovan 15.00 (Voyo)

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FC ViOn Aranyosmarót 15.00 (Voyo)

MFK Szakolca – MFK Dukla Besztercbánya 15.00 (Voyo)

MŠK Zsolna – FC Kassa 15.00 (Voyo)

November 26., vasárnap:

FK Železiarne Zólyombrézó - FC Spartak Nagyszombat 17.30 (Voyo, Dajto)

A tabella élmezőnye 14 fordulót követően: 1. Slovan 35 pont, 2. Zsolna 29 pont, 3. Nagyszombat 27 pont, 4. Zólyombrézó 26 pont, 5. Trencsén 25 pont, 6. DAC 24 pont

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.