2024. április 7., 19:48

Hazai győzelmével a tabella harmadik helyére jött fel a DAC

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) felsőházi rájátszásának második hazai mérkőzését játszotta a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes ellenfele a hat bajnoki mérkőzés óta nyeretlen Zólyombrézó volt a rájátszás negyedik fordulójának zárómérkőzésén.

DAC-Zólyombrézó
Fotó: dac1904.sk

A nemzetközi kupaszereplésért harcoló dunaszerdahelyi sárga-kékek számára fontos hazai mérkőzés várt a Zólyombrézó ellen, hiszen győzelem esetén ledolgozhatták három pontos hátrányukat a harmadik helyezett Zsolnával szemben.

A DAC spanyol mestere Xisco Muñoz újra számíthatott Matej Trusa és Milan Dimun játékára, a spanyol mester kezdőjében ezúttal két magyar játékosnak szavazott bizalmat Csinger Márk és Vitális Milán személyében, míg Damir Redzić a kispadon kezdett.

Remek tavaszi futballidőben került megrendezésre a találkozó, ami  kellemes vasárnapi programot ígért a kilátogató nézőknek. A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, az előző hazai bajnokin távol maradó B-közép, ezúttal már a megszokott módon buzdította a dunaszerdahelyi együttest.

A találkozó pedig álomszerűen indult a házigazdák számára, ugyanis már a második percben megszerezték a vezetést, Mendez beadását Koné pofozta a vasgyáriák hálójába.

A DAC aktívan kezdte a mérkőzést, a hatodik percben újabb ígéretes helyzetet, alakítottak ki a sárga-kékek, Mendez helyzetét azonban Rehák hárította.

Két perccel később már nem úszták meg a vendégek újabb kapott gól nélkül és Andzouana remek beadására Trusa remek ütemben mozdult rá, ami a teljes zólyombrézói védelmet meglepte. A DAC ezzel nyolc perc játék után máris kétgólos előnybe került.

Kétgólos magabiztos előnye tudatásban sem vett vissza a DAC és a folytatásban is akadtak helyzetei a csallóközi gárdának, az első negyedórához közeledve Milan Dimun próbálkozása nem talált kaput. Ezt követően pedig a B-középben egy molinóval kívántak egyik szurkolótársuknak mielőbbi felépülést a hazai szurkolók: "Veled vagyunk, Laci!"

Az első negyedórát követően a DAC előnye három gólra nőtt, miután Trusa labdájából Koné megszerezte második gólját a mérkőzésen.

A DAC kontrollálta a találkozót, az első kaput eltaláló zólyombrézói lövés a 38. percben született meg, Kabongo révén. Az első játékrész hajrájában Koné előtt ott volt a lehetőség a mesterhármasra, de a szenegáli támadó nem tudott élni az eséllyel. A találkozó utolsó másodperceiben, a vendég Zólyombrézó Sanusi révén megszerezte a szépítő találatot, ami az első játékrész utolsó mozzanata is volt egyben.

Szünetről visszatérve a vasgyáriak próbálták drámaivá tenni a találkozót és Roman Skuhravý friss játékosokat küldött pályára Chyla és Assinor személyében. A második játékrészben a DAC először az 50. percben Vitális révén veszélyeztetett, de a magyar középpályás szabadrúgása könnyed csemege volt a vendégek kapusának. A második játékrész hátralevő részében a vendégek több ígéretes lehetőséget is kidolgoztak, a Zólyombrézó játékosa Bajo a felső lécet is eltalálta egy ízben. A hajrában a vasgyáriaknak Dohál játékvezető egy büntetőt is befújt, miután úgy érzékelte, Kacharaba kézzel ért a labdába, viszont a videóbíró (VAR) technológia segítségével visszafújta a büntetőt, mivel a visszajátszások alapján is jól látható volt az ukrán védő fejjel ért a játékszerbe. A Zólyombrézó ugyan nem adta fel, de a hajrában újabb gólt már nem tudtak szerezni.

A DAC ezzel sorozatban harmadik bajnokiján maradt veretlen és győzelmével a tabella harmadik helyére zárkózott fel. A sárga-kékek a következő fordulóban az ősi rivális pozsonyi Slovan otthonában lépnek pályára.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), felsőházi rájátszás, 4. forduló:

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FK Železiarne Zólyombrézó 3-1 (3-1)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, 4884 néző, v.: Dohál - Ferenc, Roszbeck

Gólszerzők: 1., 16. Koné, 8. Trusa, ill. 45+3. Sanusi

Sárga lapok: 29. Vitális, ill. 30. Paraj, 48. Bakaľa, 55. Bartoš

DAC: Popović - Andzouana, Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (61. Gruszkowski) - Herc, Dimun, Vitális - Trusa, Koné (61. Goure)

Zólyombrézó: Rehák - Bartoš, Bakaľa, Mielke - Kováčik, Bajo, Faško (46. Chyla), Sanusi - Masaryk (46. Assinor), Paraj, Kabongo

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.