2021. november 14., 19:18

Hatgólos győzelemmel zárta a vb-selejtezőket a szlovák válogatott

A szlovák fociválogatott kiütéses sikerrel zárta a világbajnoki selejtezősorozatot, miután Štefan Tarkovič együttese hatgólos győzelmet aratott Máltán. A szlovákok a csoport harmadik helyén zártak, a horvátok lettek a csoportelsők.

Szlovák válogatott
Fotó: Reuters

A szlovák válogatott szövetségi kapitánya a csütörtöki szlovénok elleni mérkőzéshez képest hét helyen is változtatott a kezdőcsapat összeállításán. A csallóközi csatártehetség Almási László ezúttal csak a kispadon kezdett, de a második félidőben csereként lépet pályára.

A szlovák válogatott erőteljesen bekezdett és már tíz percnyi játék után kétgólos előnybe kerültek a vendégek, a hatodik percben Rusnák szerezte meg a vezetést, majd két perccel később Duda fejelt a hálóba.
Az első negyedóra után a szlovák csapat tovább növelte előnyét, Lobotka szerzett labdát a félpályán, majd passza után Rusnák került helyzetbe ezt követően, aki nem habozott és egy szép lövéssel megszerezte a szlovákok harmadik gólját.
Az első félidő hátralevő részében a szlovák egyértelműen uralták a játékot és újabb gólt is szereztek Haraslín és Suslov révén, azonban les miatt érvénytelenítették ezeket.
Az első félidő hajrájában Haraslín löketét bravúrral tolta szögletre a máltai kapus Bonello, majd a félidő utolsó perceiben Hancko került remek helyzetbe, de újabb gól már nem született az első félidőben.

A második félidő elején a hazaiak két játékosa is a kiállítás sorsára jutott, az 46. percben Camenzuli, majd az 51. percben Teuma is idő előtt hagyta el a játékteret.
Nem sokkal később újabb gólt szerzett a szlovák csapat Strelec gólját azonban les miatt érvénytelenítették.
A szlovákok óriási fölényben futballoztak és sorra dolgozták ki a helyzeteket, az 56. percben Bonello védett két nagy ziccert Haraslín és Duda helyzeténél.
A mérkőzés 61. percében a csallóközi Almási László is pályára lépett, miután Dávid Strelecet váltotta.
A 69. percben a vendégek megszerezték a negyedik góljukat is Ondrej Duda révén, majd két perccel később a csereként pályára lépő első labdaérintéséből gólt szerzett a debütáló Vernon De Marco.
Tíz perccel a vége előtt Ondrej Duda újabb gólt szerzett, ami a mesterhármast jelentette a számára. Újabb gól már nem született a találkozón, a szlovák válogatott hatgólos győzelemmel zárta a világbajnoki selejtezősorozatot.

A csoport másik mérkőzésén Horvátország drámai végjátékkal egy öngóllal győzött az orosz válogatott ellen, ezzel pedig megelőzték a tabellán az oroszokat és kijutottak a katari vb-re a horvátok.

Vb-selejtező, H csoport, 10. forduló:
Málta - Szlovákia 0-6 (0-3)
Gólszerzők:
Rusnák (6., 16.), Duda (8., 69., 80.), De Marco (72.)
Horvátország - Oroszország 1-0 (0-0)
Gólszerzők:
Kudryashov (81.)
Szlovénia - Ciprus 2-1 (0-0)
Gólszerzők:
Zajc (48.), Gnezda Cerin (84.) ill. Kakoulis (89.)
A csoport végeredménye:
1. Horvátország 23 pont (kijutott a vb-re),
2. Oroszország 22 pont (pótselejtező),
3. Szlovákia 14 pont,
4. Szlovénia 14 pont,
5. Ciprus 5 pont,
6. Málta 5 pont
Megosztás
Címkék